Macron nás prekvapuje: Francúzsko musí pritvrdiť vo svojej utečeneckej politike

25.09.2019 22:26

Francúzsky prezident „prevracia kabát“, keď odrazu niečo také vyhlásil. Veď ešte donedávna kritizoval za podobné slová Viktora Orbána alebo Mattea Salviniho a označoval ich preto za pravicových populistov. To istéo nich vyhlasovala aj „mama všetkých utečencov“ – kancelárka M erkel. A AfD bola pre ňu len extrémistická pravica, lebo bola presne v zmysle najnovšieho Macronovho vyhlásenia za tvrdú migračnú politiku.

Podľa tejto logiky ale musí Merkel teraz aj Macrona označiť za pravicového extrémistu.

Vo francúzskom parlamente bude najbližšie tematizovaná migrácia a migračná politika. A práve v tejto súvislosti Macron teraz v televízii vyhlásil, že francúzska utečenecká politika musí zmeniť svoje smerovanie a ho mimoriadne pritvrdiť. A „nový“ Macron tak odrazu tvrdí to isté čo Orbán, Kurz, Salvini, ktorí od začiatku prehlasovali, že ich krajiny nemôžu prijať každého, kto k nim príde.

Macron: „Francúzsko nemôže prijať každého, kto má namierené k nám.“

Tiež podotkol, že vo Francúzsku podstatne stúpol počet žiadostí o azyl. Za rok 2018 to bolo o 22 percent viac ako roku 2017.

Podobné čísla platia i pre Nemecko – Berlín to však zamlčiava. Pripomína to len AfD.

Macron teraz odrazu chce aj ilegálnu migráciu  rýchlejšie a efektívnejšie eliminovať. Ale veď predsa to isté presadzovali už dávno aj Kurz, Orbán i Salvini. Macron je odrazu v jednom šíku s nimi.

Čo teraz na to povie Merkel? Ak je spravodlivá a objektívna, tak musí povedať, že aj francúzsky prezident sa odrazu správa ako pravicový extrémista.

Macron však teraz ale vo svojej „protiutečeneckej“ rétoriky zašiel dokonca ešte ďalej ako taký Orbán alebo Salvini, lebo oznámil, že dá prešetriť, či sa migrantom nedostáva až príliš veľa lekárskej starostlivosti.

V priamej reči to ale znamená,  že Macron  vyhradí na lekárske zaopatrenie migrantov len istú veľmi zredukovanú sumu. Ak sa táto prekročí, tak pre všetkých tých migrantov, ktorí by potom potrebovali ošetrenie a či liečenie nebudú peniaze. Čo to môže znamenať a aké následky to môže mať, je určite každému jasné.

Už len dodám, že ak by niečo také bol vyhlásil nejaký politik AfD, tak by bol okamžite vyhlásený za rasistu, ktorému je jedno, že nejakí migranti môžu zomreť len preto, že im nebola poskytnutá lekárska pomoc, lebo na to už neboli financie.