Macron poslal proti žltým vestám elitných vojakov! Čo keby Putin tak atakoval svojich Rusov?

23.03.2019 22:14

V stredu nariadil prezident Macron nasadenie elitných antiteroristických jednotiek francúzskej armády proti francúzskym „teroristom“, ktorými zrejme sú pre hlavu štátu žlté vesty. Elitní vojaci antiteroristickej jednotky Sentinelle chránili počas zakázaných sobotňajších demonštrácii žltých viest verejné budovy a ďalšie zariadenia.

V Nice demonštrovalo okolo 41000 žltých viest, a to napriek Macronovmu zákazu.

Pre Macrona to bola o to väčšia hanba, že v sobotu bol v Nice čínsky prezident Xi Jinping spolu s francúzskym prezidentom, aby tam spolu večerali. Masy demonštrujúcich tam prevolávali:

„Macron odstúp konečne!“

Žlté vesty protestovali v tento sobotňajší deň po celom Francúzsku. Ako oznámil minister vnútra Christophe Castaner v Paríži bolo 5000 demonštrantov. Champs-Elysées boli zaplnené viac ako päťdesiatimi policajnými autami a stovkami policajtov. Demonštranti tiahli od námestia Denfert-Rochereau na juhu mesta až po chrám Sacré-Coeur na kopci Montmartre.

Demonštrovalo sa aj v Toulouse, Bordeaux, Dijon, Rennes, Nantes, Montpellier a v ďalších mestách.

V podstate sa demonštrovalo po celom Francúzsku a bola to už 19. obrovská celofrancúzska demonštrácia žltých viest, odkedy začali demonštrovať pred viac ako štyrmi mesiacmi. Bolo zatknutých okolo tristo demonštrantov a takmer sto zranených demonštrantov.

Pri týchto obrovských dimenziách demonštrácii žltých viest možno symbolicky už hovoriť o novej francúzskej revolúcii, ktorá prepukla 230 rokov po francúzskej revolúcii, keď v roku 1789 padla Bastilla a začala sa nová éra nielen vo Francúzsku, ale v celej západnej Európe.

Ak by Vladimír Putin takto brutálne a už aj s pomocou armády útočil na vlastný národ, ako to robí Macron, tak by ho OSN, NATO a celý Západ okamžite odsúdili, všemožne sankcionovali a označili za diktátora formátu Hitlera.

Macronova brutalita a neschopnosť dať veci do poriadku je ale premlčiavaná politikmi Západu i ich médiami.