Maria Zacharova: Pomoc Ukrajine, práve odsúhlasená v USA, je len dar predvolebnej kampane pre prezidenta Joe Bidena

24.04.2024 20:13

Hovorkyňa Ministerstva zahraničia Ruskej federácie Maria Zacharova vyhlásila, že medzičasom je už aj mnohým na Západe jasné, že Biely Dom už dávnejšie neočakáva víťazstvo kyjevského režimu - ktorý neúprosne kontroluje - nad Ruskom.

 

V tejto situácii podľa nej chce Biely Dom už jedine len to, aby zdecimované ukrajinské ozbrojené sily ešte vydržali aspoň do novembrových prezidentských volieb, pretože, ak by sa tak nestalo, tak by sa už teraz poškodený Bidenov imidž úplne zrútil a jeho šance na opätovné zvolenie za prezidenta USA by boli len minimálne.

 

Tak to podľa ruskej hovorkyne v každom prípade vidia Demokrati a preto robili priam zúfalo všetko pre to, aby tento dar Biden dostal.

 

Ako uvádza nemecký mainstream, tak v rozhlasovom rozhovore ešte krátko pred rozhodnutím vo Washingtone o ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu, minister Lavrov opätovne potvrdil nárok Moskvy na vládu nad Ukrajinou, ktorá je vo vojne s Ruskom už viac ako dva roky.

 

Mainstream  k tomu ďalej píše:

 

Nanajvýš len budúcnosť západnej Ukrajiny je zatiaľ ešte nejasná, povedal Lavrov niekoľkým ruským vysielačom. Inak bude existovať iba Ukrajina, ktorá je skutočne ruská, ktorá chce byť súčasťou ruského sveta, ktorá chce hovoriť po rusky a chce vychovávať svoje deti podľa ruských tradícií.

 

A nič iné ani neprichádza do úvahy.