Merkel-systém: Z SED v NDR na kreslo kancelárky a do korona-diktatúry

24.08.2020 23:09

To, čo je v súčasnom Nemecku dnes, to sa nenápadne a rafinovane začalo už pred takmer 20. rokmi. Vtedy to sotva kto tušil. Merkel je dokonalou majsterkou pretvárky.

Demokracia pod jej vladárskym žezlom čoraz viac chradne a upadá do agónie. Začiatkom roku bola vyhlasená tzv. korona-kríza (umelý slovný výtvor, ktorý nezodpovedá realite – prečo sa nikdy v minulosti nehovorilo o chrípka-kríze, keď na ňu v Nemecku zomrelo dosiaľ oveľa viac ľudí ako na koronu?), a to len preto, aby boli postupne rušené základné ľudské práva. Bola to skúška vládnúcich, aby zistili ako bude reagovať masa, keď jej budú zrušené práva.

Skúška sa podarila sa – masa sa dala ľahko a rýchlo vystrašiť a zastrašiť. Trvalo dlho, kým niektorí nabrali odvahu, keď obsiahli, o čo tu ide:

Cesta do novodobej totalitárnej diktatúry je veľmi ľahko realizovateľná a tým bude možná totálna kontrola každého jednotlivca – stačí nariadiť rúška na ústa a nadiktovať príkaz dodržiavania vzájomného odstupu a vysloviť zákaz vychádzania z domu spoločne viac ako dvom osobám, napr. pre údajnú pandémiu a totalita funguje.

Nová nemecká totalita (ktorá je transformovaná aj do iných EÚ štátov) sa zavádza pod vedením osoby, ktorá vyrastala a dospela v totalite Honeckerovho štátu a stala sa súčasťou jeho systému. Urobila v ňom kariéru a dôkladne sa aranžovala s jeho absolútnou kontrolou nad občanmi.

V Merkelovej Nemecku sa čoraz viac ľudí plným právom pýta, či ekonomický a spoločenský Lockdown bol oprávnený a či už dávno nemali byť všetky opatrenia zrušené.

V týchto súvislostiach je dôležité prehodnotiť minulosť Angely Merkel v NDR.

Kancelárka je najvyšším reprezentantom spoločenského systému, ktorý jej zásluhou dostal nálepku „korektnej demokracie“. Základom demokracie ale je permanentný dialóg a diskusia tých, ktorí vládnu, s tými, čo ich zvolili (to vedeli už aj starí Gréci a z aténskej demokracie by si mali dnešní európski „demokrati“ brať príklad).

To by malo  byť realizované práve teraz veľmi výrazne, veď ide o zavedenie takých korona-opatrení, ktoré narušili demokratické práva občanov takou veľkou mierou, ako nikdy od 2. svetovej vojny.

Kancelárka bola a je teda doslova povinná každý deň v vystupiť v televízii a diskutovať s občanmi a zdôvodňovať im, prečo sú opatrenia neustále v platnosti a prečo sa výnimočný stav stáva „normalitou“.

Mala tak urobiť o to viac, že nielen AfD ju za túto „normalitu“ kritizuje, ale aj viacerí politici z FDP i z CDU.

V  tomto prípade sa ale Merkel zachovala ako „správna“ diktátorka a akúkoľvek diskusiu udusila skôr, ako sa mohla začať a ju rezolútne zamietla jediným slovom. Dokonca na to vytvorila nové nemecké slovo, čím sa tiež „preslávila“: Öffnungsdiskussionsorgien (zbytočné orgie otváracích diskusií).

Tým prehlásila, že nevyhnutné demokratické dialógy a výmeny názorov sú len nepotrebné Öffnungsdiskussionsorgien a musia byť ukončené.

Týmto diktátorskym výrokom ich zakázala otvárať.