Migranti smú kradnúť, ale 87 ročný chudobný dôchodca bol odsúdený za maličkosť

02.05.2019 23:35

V Nemecku platia iné zákony pre migrantov ako pre Nemcov. Medzičasom to už priznávajú aj niektoré systémové médiá. Napríklad aj FAZ. Polícia a Štátna prokuratúra v Kieli sa dohodli už v októbri, že malé krádeže  a poškodzovania vecí a objektov, ktorých sa dopustia utečenci, nebudú stíhané.  Naproti tomu bol 24. apríla v Aichbachu odsúdený úbohý a chudobný 87 ročný,  hladujúci dôchodca (200 eur mesačný dôchodok – len za nájom platí 150 eur).

Sudca Walter Hell ho odsúdil na tri mesiace väzenia podmienečne, lebo bol pristihnutý ako si vzal z obchodu syr v hodnote 4,55 eur a nezaplatil. V peňaženke mal len niekoľko centov.  Jeho prípad vyvolal v mestečku, odkiaľ pochádza, vlnu sympatií a ochotu pomôcť mu. Pred súdom ho dobrovoľne obhajoval právnik, ktorý za to nežiadal od neho ani cent.  

Toto ale nie je v Nemecku žiadny ojedinelý prípad – podobné prípady sa množia. Jedným z nich, ktorý verejnosť veľmi pobúril, je prípad 86 ročnej, ťažko zdravotne postihnutej dôchodkyne Ingrid M. z Bad Wörishofenu, ktorá je pripútaná na vozíček. V auguste 2018 bola odsúdená na 4 mesiace za drobnú krádež. V marci  tohto roku bola prepustená z väzenia. Opustila ho na vozíčku.

Aj takto funguje nemecká justícia. Čo je migrantom dovolené, to nemecký občan nesmie.