Moskva ohlásila zatknutie všetkých teroristov, ktorí vraždili nevinných občanov - ich stopa veľmi pravdepodobne vedie do Kyjeva

24.03.2024 14:45

Ruské bezpečnostné sily oznámili, že zatkli všetkých teroristov a ich pomocníkov, ktorí spáchali teroristický útok v Moskve. Niektorí z nich boli zatknutí až v blízkosti ukrajinskej hranice.

 

Nespočetné množstvo krajín vyjadrilo svoju úprimnú sústrasť, iné vyhlásenia zneli ako formálna povinnosť, zatiaľ čo ďalšie, ako napríklad Bielorusko, ponúkli pomoc pri liečbe zranených. Ukrajina neposlala žiadnu sústrasť.

 

Zaujímavé a veľmi „zvláštne“ sú však vyjadrenia z USA.

 

Už dve hodiny po teroristickom čine oznámili, že Kyjev s tým nemá nič spoločné.

 

Je mimoriadne „záhadné“, ako to mohli USA tak rýchlo vedieť!

O ďalšie dve hodiny neskôr hovorca Bieleho domu dokonca oznámil, že Spojené štáty mali začiatkom marca informácie o možnom teroristickom útoku, pred ktorým varovali 7. marca na webovej stránke svoje veľvyslanectvo v Rusku.

Naozaj „zvláštne“ – chystal sa azda veľvyslanec USA na podujatie v deň, keď bol naplánovaný krvavý teror?

 

Potom  v noci sa z USA objavili správy, že sa „domnievajú“, že je za tým IS. Túto informáciu vraj odovzdali začiatkom marca aj ruským tajným službám, čo sa v Rusku zatiaľ nepotvrdilo.

 

Ale fakt, že všetci páchatelia boli chytení, hovorí proti zapojeniu IS, lebo v takýchto prípadoch si teroristi vezmú život ako samovražední atentátnici. Niektorí páchatelia hovorili po rusky s prízvukom, iní potrebovali tlmočníka, lebo hovorili pravdepodobne tadžicky. Páchatelia uviedli, že im za zločin ponúkli peniaze.

 

Niektorí z páchateľov sa pokúsili utiecť smerom na Brjansk, ktorý je blízko ukrajinských hraníc. Zastavili ich neďaleko hraníc s Ukrajinou a policajti museli strieľať na pneumatiky ich vozidla. Ich úniková cesta pripomína vrahyňu, ktorá v roku 2022 bombou v aute zavraždila ruskú novinárku Darju Duginu a po čine ušila z Ruska cez Estónsko.

 

Skutočnosť, že za atentátom na Duginu stála Ukrajina, je dnes nespochybniteľná a Ukrajina ju otvorene priznala. Ukrajinské tajné služby majú od roku 2015 program vrážd proti disidentom doma aj v zahraničí, do ktorého nie je nezapojená CIA, ako informoval Washington Post v októbri 2023.

 

Pre Kyjev je teror bežným nástrojom. Ukrajinská tajná služba zavraždila Darju Duginu a ďalších ruských novinárov alebo vykonala pokusy o atentát na novinárov, čím sa otvorene chválil aj Kyjev.

 

Na nových ruských územiach je ukrajinský teror na dennom poriadku. Ukrajinský teror je tam taký všadeprítomný, že je sotva možné podávať správy o všetkých prípadoch.

 

Ako je známe, s Kyjevom to na bojisku vyzerá zle. A čím horšia je situácia pre Kyjev, tým častejšie sa Kyjev uchyľuje k prostriedkom teroru, stačí si spomenúť na teroristické útoky z posledných týždňov na ruské oblasti Belgorod a Kursk.

 

Správanie Západu pod vedením USA je obzvlášť cynické. Ukrajina je teraz finančne úplne závislá od finančných injekcií z USA a EÚ. Hoci je známe a nesporné, že Kyjev zorganizoval mnoho teroristických útokov v Rusku, Západ to nekritizuje a západné financovanie kyjevského režimu pokračuje. To robí zo Západu spolupáchateľa.

 

Západnej verejnosti hovoria západní politici a médiá, že tento kyjevský režim treba naďalej podporovať za každú cenu. Počas neslávne známej „protiofenzívy“ sme videli, že PR sa rýchlo stalo dôležitejším ako vojenský úspech.

 

Zelenskyj musel predviesť akési „víťazstvá“ a západné médiá tieto správy nekriticky prijali a vyjadrili dôveru vo víťazstvo, aj keď bolo takmer okamžite jasné, že „protiofenzíva“ zlyhala a stala sa pre Ukrajincov samovražednou misiou.

 

Aby sa odvrátila pozornosť od tohto zlyhania, zločinecké masové vraždy civilistov sa predávali ako „víťazstvá“. Znova sme to videli, keď ruskí nacionalisti podporovaní Ukrajinou zaútočili na dediny v Belgorode a Kursku pomocou zbraní dodaných Západom. Tieto útoky nemali vojenský účel a boli zamerané výlučne na civilné obyvateľstvo regiónov. Západné médiá však tieto teroristické útoky „predali“ ako vojenské hrdinstvá ukrajinskej amády.

 

Podozrivo rýchly pokus pokus USA pripísať zodpovednosť za teroristický útok islamistom ISIS tiež slúži na odvrátenie pozornosti od veľmi pravdepodobne podozrivých. Oznámenie zodpovednosti ISIS už krátko po teroristickom útoku v Moskve bolo mimoriadne unáhlené.

 

Rusko zatiaľ oficiálne nikoho zodpovedného neoznačilo, no je zrejmé, že stopa povedie na Ukrajinu. Vo svojom prejave k národu to povedal aj prezident Putin. Keďže ukrajinské tajné služby úzko spolupracujú s tajnými službami USA a sú nimi podporované, tak USA veľmi pravdepodobne o prípravách vedeli, ako to bolo v prípade iných útokov v Rusku a neskôr to potvrdili aj v Kyjeve.

 

Tieto teroristické útoky majú v Rusku šíriť strach a neistotu, no zatiaľ mali opačný efekt, ako ukázali výsledky ruských prezidentských volieb. Takéto akcie len zvyšujú odhodlanie Rusov pokračovať v boji proti režimu v Kyjeve a jeho strojcom, ako to ukázali posledné dva roky.