Mozog ako zázračná mašina

22.05.2019 22:58

Porozumieť ľudský mozog a všetky jeho funkcie je titanská úloha. V ňom sa odohráva všetko to, čím človek je. V podstate možno povedať, že človek a celé tajomstvo jeho bytia je obsiahnuté len v jeho mozgu. Preto platí - človek rovná sa mozog.

Celé ostatné naše telo slúži len potrebám mozgu a urdržuje ho pri živote a vykonáva len to, čo mozog chce. Abstraktné myšlienky mozgu telo pomocou bioelektrických impulzov iniciovaných z mozgu premieňa na pôsobenie síl a formovanie hmoty.

Ľudský mozog má približne toľko nervových buniek (neurónov) ako má naša galaxia hviezd – okolo sto biliónov. A každá z nich má okolo 10 000 spojení s inými neurónmi. Niektoré z nich dokonca až 100 000. V našom mozgu preto neustále premávajú medzi neurónmi milióny elektrických impulzov, ktoré sú nositeľmi našich myšlienok, emócií, vnemov i celej našej kreativity. Tieto impulzy sú funkčné nepretržite 24 hodín.

Ľudský mozog hoci vyzerá nenápadne a veľmi homogénne je najkomplexnejšou štruktúrou, akú v celom kozme poznáme.

Vedci neurológovia pracujú už niekoľko rokov na výskume a realizovaní aktívnych spojení mozgu a počítača, lebo ich spolupráca umožní obrovské zázraky, ako napríklad chromí sa zas budú môcť normálne  pohybovať, nemí budú môcť normálne komunikovať, slepí budú vidieť, sny sa zviditelnia na obrazovke.