NATO plány v Európe – nič iné len provokácia Ruska a zbytočné vyhadzovanie miliard

29.10.2017 23:18

NATO je rozhodnuté vybudovať vo východnej Európe novú „veliteľskú a riadiacu štruktúru“, ktorá bude zahŕňať zlepšenú supermodernú logistiku a niekoľko nových vojenských základní. Budú na nich umiestnené nové vojenské jednotky NATO, o sile niekoľko tisíc mužov.

Nový NATO projekt má zlepšiť ochranu východoeurópskych štátov pred možným ruským útokom.

Generálporučík Ben Hodges, hlavný veliteľ NATO v Európe, povedal, že NATO musí byť schopné reagovať ešte rýchlejšie ako ozbrojené sily Ruska, čo zaručí odstrašenie nepriateľa.

Pri najbližšom vrcholovom stretnutí predstaviteľov NATO a ministrov obrany krajín EÚ bude predložený návrh na financovanie tohto nového projektu.

Táto iniciatíva NATO chce dať USA do rúk nástroj, aby mala americká armáda v Európe opäť silnú prezenciu a Washington, aby tak mal kontrolu nad Európou.

Americký kongres chce teraz stanoviť zákonom trvalú prítomnosť amerických vojakov v Európe a údajné (vymyslené) ohrozenie východu Európy Ruskom je len zámienkou na to, aby uskutočnil svoje agresorské plány.

Len pred niekoľkými dňami posilnili Američania svoje vojenské sily v Európe 89. vrtulníkmi typov CH-47 Chinooks, UH-60 Black Hawks a AH-64 Apaches.