Nemecko bude po voľbách ešte otvorenejšie pre migrantov a utečencov, a má to byť trvalý stav

03.10.2021 23:04

Bez Zelených a bez FDP nebude vytvorená žiadna nová nemecká vláda. Strany teraz vedú zdĺhavé koaličné rokovania o  tom, kto  s kým vytvorí vládu. V  súčasnosti to vyzerá tak, že je veľmi pravdepodobná koalícia SPD, FDP a Zelení.

Pri tejto koalícii bude utečenecká politika Merkel „žiť a prekvitať“ aj naďalej a Európa čoraz viac strácať svoje tradičné kresťanské hodnoty a svoje kultúrne tradície. Ďalšie riadky to len výrazne potvrdzujú.

 

Stanovisko SPD k migrácii:

 

Migrácia Nemecko obohacuje  a pomáha mu napredovať, a to vo všetkých štruktúrach spoločnosti. Migrantom, ktorí k nám budú prichádzať, musia byť od prvého dňa u nás poskytnuté rečové kurzy, ako aj  materské školy pre ich malé deti a školy pre ich školopovinné deti.

Všetkým dospelým migrantom musí byť povolené pracovať a musí im byť úradne uľahčené, aby ich rodinní príslušníci mohli prísť za nimi. Musí byť tiež zabezečená celoeurópska spoľahlivá námorná záchranná služba. Okrem toho musí byť dovolené, aby aj mestá a obce prijímali migrantov.

Musí byť presadená aj reforma európskeho azylového systému, v ktorom bude zakotvený aj solidárny rozdelovací mechanizmus zahrňujúci všetky EÚ štáty.

 

Stanovisko FDP k migrácii:

 

Pre nás je Nemecko imigračná krajina, a preto má prijímať migrantov-odborníkov a aj utečenčov, ktorí majú právo na azyl. Všetci majú dostať po štyroch rokoch možnosť získať občianstvo. Krajiny, ktoré odmietnu prijímať utečencov a migrantov majú byť potrestané  znížením peňažných dávok z Bruselu.

Každá krajina si bude musieť podržať osem rokov svojich migrantov-utečencov a sa o nich starať a až potom budú môcť zmeníť svoje miesto pobytu.

 

Stanovisko Zelených k migrácii:

 

Je nekompromisné a  možno ho vyjadriť jedinou vetou (táto strana najviac „miluje“ utečencov a migrantov – časom budú jej najvernejší voliči):

 

Prišelci z cudzích kultúr majú okamžite dostať všetky možné výhody a  v žiadnom prípade nemajú byť vyhosťovaní do tých krajín, kde hrozí vojna.

 

Možno teda povedať, že SPD a Zelení budú praktizovať ešte intenzívnejšiu Willkommenskultur- politiku, ako to robila kancelárka Merkel. Chcú hranice ešte viac  a natrvalo otvoriť pre migrantov a utečencov.

Ak budú spolu s FDP vládnuť, tak všetky tieto atribúty ich utečeneckej politiky  budú  chcieť presadiť aj v ostatných EÚ štátoch.