Nemecko: Keď policajné prezídium popiera, že smrť policajta spôsobil kriminálny migrant úderom päsťou do tváre

25.03.2024 19:36

Nemecký federálny policajt zomrel po údere päsťou 39-ročného pakistanského migranta. Teraz sa úrady a médiá snažia tvrdiť, že medzi úderom a smrťou policajta nie je žiadna súvislosť. Bol by teda 30-ročný policajt v ten deň aj tak náhle a nečakane zomrel?

 

Vyhlásenie policajného riaditeľstva v Mittelfranken je fackou do tváre všetkým policajtom v Nemecku – a „pozvaním“ pre migrantov na ďalšie násilia.

 

Čo sa stalo? 30-ročný federálny policajt pribehol na pomoc dvom zamestnancom spoločnosti Bahn AG na norimberskej hlavnej stanici, ktorí boli zapojení do fyzickej potýčky s 39-ročným Pakistancom. Migrant, ktorý si užíval výhody nemeckého sociálneho systému, prišiel do Nemecka v roku 2020 a zostal tam vraj „legálne“. Má registrovanú adresu a polícia ho dosiaľ „vraj“ nepoznala.

 

Najmä posledný výrok treba vnímať opatrne, v minulosti sa totiž ukázalo, že porovnateľné trestné činy migrantov mali často dlhý zoznam predchádzajúcich trestných činov. Skutočnosť, že muž predtým „zápasil“ s príslušníkmi  železničnej bezpečnosti, naznačuje, že za tým mohli byť aj drogy, ktoré mal pri sebe.

 

Keď chcel federálny policajt, ktorý bol náhodne v blízkosti, pomôcť „urovnať spor“ migranta s kolegami, tak Pakistanec ho okamžite bez varovania veľkou silou udrel päsťou do hlavy v oblasti očí.

Muž bol následne dočasne zatknutý, a ako to už v takýchto prípadoch býva, rýchlo preustený na slobodu nemeckou justíciou.

 

Veci ako deportácie z Nemecka sú vyhradené pre inak zmýšľajúcich ľudí, napríklad pre Rakúšana Martina Sellnera, ktorého názor sa nezhoduje s názorom spolkovej semaforovej vlády, lebo podporuje AfD.

 

Zatiaľ čo Pakistanec mohol v úplnom pokoji pokračovať vo svojich „bežných činnostiach“, tak policajt sa odvliekol do ordinácie svojho lekára, kde skolaboval a zomrel. Pokusy o resuscitáciu boli neúspešné. V oficiálnych informáciách sa uvádza, že okamžite po útoku dostal od záchranárov prvú pomoc.

 

Neskôr potom rýchla pitva vraj objasnila všetky otázky. Tomu uverí ale len veľký hlupák.

 

Policajné prezídium v Mittelfranken teraz zverejnilo stanovisko, že policajt „zomrel zo zdravotných dôvodov“.

Táto prázdna fráza je absurdná v tom zmysle, že každý človek na svete zomiera z medicínsky vysvetliteľných dôvodov, aj keď mu spadne na hlavu veľký kameň.

Ale aké mali byť zdravotné dôvody smrti tohto policajta, ktorý skonal  6 hodín po brutálnom údere do tváre, o tom v stanovisku nie je ani slovo.

 

Muža už podľa toho mali pitvať (naozaj?). Smrť nastala 21. marca, približne šesť hodín po bitke. 22. marca médiá zverejnili policajné vyhlásenie týkajúce sa pitvy, ktorá bola medzičasom údajne vykonaná.

To, že kompletné lekárske objasnenie veci prebehlo len deň po incidente, je absolútny výsmech.

 

Rovnako je urážkou každého policajta v Nemecku, ktorý dodržiava zákony, že sa policajné orgány za pomoci systémových médií rozhodnú popierať akúkoľvek súvislosť medzi útokom na policajta a jeho následnou smrťou.

 

Z toho si každý policajt ľahko vyráta, akú podporu môže očakávať, ak sa stane obeťou útoku migrantov. Možno si tiež s istotou myslieť, aký trest by justícia dala Nemcovi, keby prenič zanič zákerne zabil migranta.