Nemecko poslušne plní rozkazy Erdogana

24.01.2018 23:03

Už niekoľko mesiacov tvrdia Erdoganove turecké médiá, že jeden z hlavných aktérov (údajného) vojenského puču v júli 2016 proti Erdoganovi, sa zdržuje v Nemecku. Nemecká vláda ešte pred rokom udelovala azyly tureckým občanom, o.i. aj tureckým dôstojníkom, ktorí ušli pred Erdoganom do Nemecka.

Doba sa zmenila – Nemecko opäť poklaklo pred sultánom z Ankary. Na prosbu (príkaz) Erdogana dala nemecká vláda hľadať Adila Öksüza za účelom jeho zatknutia a následného vydania tureckým úradom. Turecká vláda ho označila ako hladaného nebezpečného teroristu.

Pod názvom „hľadaní teroristi“ pátra turecká polícia po údajných ťažkých zločincoch a červenou farbou sú označné mená tých, ktorí spadajú do tejto kategórie. To sú napr. aj funkcionári kurdskej PKK.

Za pomoc pri chytení ktoréhokoľvek z nich daruje dotyčnému diktátor Erdogan milión eur. Ankara označila Öksüza za jedného z vedúcich sprisahancov puču proti Erdoganovi. Voči Erdoganovi devótny Berlín poslušne už 14. novembra 2017 vypísal tzv. Aufenthaltsermittlung na Öksüza.

To je ale vyjadrenie, ktoré znamená ľudovo povedané výzvu: „Policajti chytajte ho, ľudia udajte ho a Turci v Nemecku oddaní vodcovi , poľujte na neho."