Nemôže to nechať: Najznámejšia politička Ľavice, Sahra Wagenknecht sa opäť vracia do politiky

08.02.2021 22:44

Pred viac ako rokom sa niekdajšia šéfka Ľavicovej frakcie v Bundestagu rozhodla stiahnuť z politiky. Ako dôvod udala všeobecnú vyčerpanosť a opakujúce sa stavy únavy. Najlepšia intelektuálka nielen Ľavice, ale celej súčasnej nemeckej politiky bola už znechutená a otrávená zo stereotypného smerovania politiky, tak ho určovala a prikazovala kancelárka v Berlíne.

Sahra Wagenknecht  to však bez politiky nevydržala viac ako rok. Zrejme je politika pre ňu oveľa silnejšia droga, ako si sama myslela.

Wagenknecht chce kandidovať opäť do Bundestagu ako špičková kandidátka Ľavice v Severnom Porýní-Westfálsku. Tamojšie Krajinské predsedníctvo Ľavice sa veľkou väčšinou rozhodlo podporiť Wagenknecht, ktorá je už roky veľmi obľúbenou a populárnou političkou, ktorá ale zároveň aj neobyčajne silne svojimi tézami polarizuje.

Rozhodnutiu predsedníctva predchádzali veľmi kontraverzné diskusie o tom, či si Wagenknecht nomináciu zaslúži. V strane má mnoho oponentov, lebo neraz tvrdo kritizovala najmä jej utečeneckú politiku, ako aj jej klíma politiku. Nielen v tom sa približuje politickému smerovaniu AfD.

Pred niekoľkými dňami Wagenknecht vo viacerých rozhovoroch s médiami dôrazne kritizovala „nekonečne“ dlho trvajúci Lockdown a ako absurdné opatrenie označila zatvorené školy a materské školy.

Aj to je pozícia, ktorú zastáva aj AfD.