Nové prúdy migrantov, lebo v EÚ sa chcú vraj dať očkovať

28.01.2021 23:20

Merkel chce kvôli korone Nemcom zakázať vycestovanie, ale migranti smú vcestovať. Nezodpovednejšie a „úpadkovejšie“ ešte nebol riadený nijaký vysoko vyspelý štát ako za vlády kancelárky Merkel Nemecko. Práve dve veľké krízy – utečenecká a Covidová  - ukázali, akí neschopní politici ich manažovali.

V nedeľu večer sa v televízii mal možnosť každý presvedčiť o tom, ako chaoticky  to vyzerá vo vnútornom svete kancelárky.  Dala najavo, že je pevne rozhodnutá demokratické slobody občanov ďalej brutálne okliešťovať, a to  v nezmyselnej nádejí, že sa jej tak podarí oslobodiť Nemecko od korony.

Zamýšľa preto vytvoriť takú krajinu, v ktorej budú občania ako väzni, ktorí zo svojho väzenia nesmú odísť, ale pre migrantov ostáva vstup aj naďalej otvorený.

Zdravý rozum takto predsa nemôže rozmýšľať: Ak sa kvôli Covidu nesmie vycestovať, tak potom by malo byť úplne samozrejme, že kvôli tomu istému sa nesmie ani vcestovať!

Ale naspäť k nezmyslu chcieť zakázať občanom vycestovanie z Nemecka. Merkel si podľa všetkého myslí, že keď uzavrie hranice štátu (do ktorého ale migranti smú aj naďalej), ktorý má až 9 susedov, tak že dosiahne „ZeroCovid“.

To je ale vylúčené, lebo racionálni virológovia hovoria, že s Covidom  budeme musieť už navždy žiť, presne tak ako žijeme aj so všetkými druhmi chrípky, ktoré tiež každoročne skosia tisícky životov vo svete, ale bez toho, aby sa to tak šialene dramtizovalo.

A ak je skutočne dokázanou pravdou, že už existujú mutácie Covidu-19, tak o to viac je isté, že tento vírus nás bude už trvale sprevádzať a nikdy nebudeme mať stopercentne spoľahlivé a účinne vakcíny proti nim a preto zomierať na Covid sa bude neustále, a to už aj len preto, že vždy bude veľmi mnoho ľudí, ktorí budú mať z rôznych dôvodov slabý a sotva účinný imunitný systém.

Bildzeitung  dokumentoval  tento týždeň vyjadrenia kancelárky bez komentára. Pochopiteľne - lebo ich bolo zbytočné komentovať, keďže hovoria sami za seba. Žurnalista Ulrich Reitz o deň neskôr „prorokoval“ vo Focuse (kde bol tri roky šéfredaktorom), že za vlády Merkel nemeckí občania môžu o návrate k svojim základným občianskym právam len snívať.

V  tom, čo v nedeľu povedala kancelárka, som zachytil len jednu jedinú vetu, kde som jej plne dal za pravdu: „Uns ist das Ding entglitten“ – voľne preložené: „Už si s touto vecou nevieme poradiť.“

A táto výpoveď skvele symbolizuje aj jej dlhoročné kancelárstvo.