Nový „Antitrump“ zákon: V New Yorku trest 250 000 dolárov za urážku migrantov

04.10.2019 23:20

New York ovládajú Demokrati – primátorom je Demokrat Bill de Blasio. Len pred niekoľkými dňami oznámil, že sa zrieka  prípadného vymenovania za kandidáta Demokratov na úrad prezidenta USAv roku 2020 a svojich prívržencov vyzval, aby  podporili kandidatúru Bidena.

Ako veľký odporca Trumpa a jeho nekompromisnej migrantskej politiky, sa postaral o to, že v New Yorku sa bude tvrdo trestať, ak niekto označí niekoho slovami : “Ilegálny cudzinec“.

Dostane za to drastickú pokutu až do výšky 250 000 dolárov.

Mesto New York to oznámilo vo štvrtok na twitteri.

De Blasio sa vyhráža aj týmito slovami:

„Keď prídete do New Yorku, mesta migrantov a pokúsite sa proti nim šíriť nenávisť, tak musíte počítať s konzekvenciami.“

Inými slovami, ak poviete čokoľvek len minimálne kritické o migrantoch, alebo ak len vyslovíte, že v USA je mnoho ilegálnych cudzinov, tak prídu nepríjemné konzekvencie. A celý tento patologický nezmysel  v New Yorku je presne kodifikovaný na 29. stranách dokumentu, ktorý vypracovala Komisia pre ľudské práva Mesta New York pod názvom Smernice politickej korektnosti.

Jedna z týchto smerníc:

„Je jednoznačne diskriminujúce, ak napr. indická migrantská rodina, ktorá je v USA bez povolenia, požiada svojho prenajímateľa, aby v byte dal odstrániť škvrny plesne na stene a on povie, aby mu dali pokoj, lebo že inakšie zavolá na Úrad pre migrantov.“

Iná zo smerníc hovorí:

„Je diskriminujúce, ak sa v nejakom obchode rozprávajú napr. dvaja muži z Thajska svojou rečou a majiteľ obchodu im  povie, aby hovorili anglicky a keď nie, tak nech idú tam odkiaľ prišli.“

Hovorca komisie povedal pre New York Post, že smernice, ktoré vypracovala, sú základom nového antidiskriminačného zákona v New Yorku, ktorý bol nevyhnutný, aby sa urobilo všetko pre to: „Aby naši migranti mohli u nás žiť dôstojne a plne rešpektovaní“.

Tiež zdôraznil, že zákon má veľký význam práve teraz, v časoch  narastúcej nepriateľskej rétoriky voči migrantom.

Podľa Demokratov je hlavným šíriteľom  tohto nepriateľstva Donald Trump.

De Blasio je veľkým obdivovateľom utečeneckej politiky nemeckej kancelárky a má pre ňu len slová chvály.

Merkel teraz s odvolaním sa na neho môže v Nemecku urobiť niečo podobné a iniciovať podobný zákon, ktorý umožní potrestať každého, kto bude kritizovať migrantov a ich „urážať“.