NSA nielen ekonomicky škodí rôznym krajinám, ale je aj koruptnou organizáciou

26.10.2014 12:49

NSA spôsobila nemeckej ekonomike škody vo výške mnoho miliard eur tým, že odovzdávala (i predávala) veľmi senzibilné a utajované informácie nemeckých firiem konkurenčným americkým firmám. Napríklad aj informácie nemeckého koncernu Siemens. Pritom to nebola len ekonomika Nemecka, ktorá tak utrpela obrovské škody, ale aj ekonomika Francúzska a ďalších krajín v EÚ.

Pred niekoľkými dňami uverejnila agentúra Reuters a Buzzfeed dve dôležité a obsiahle informácie, v ktorých je odhalená korupcia pracovníkov NSA, ktorí využili svoje poznatky a skúsenosti získané zo svojich aktivít v NSA na to, aby si zarobili milióny u istých firiem, ktorým odovzdali dôležité informácie, zatiaľčo naďalej aktívne pracujú pre NSA.

V story, ktorú publikovala agentúra Reuters ide o bývalého NSA šéfa Keitha Alexandra, ktorý si tento rok založil vlastnú firmu na ochranu pred cyberkriminalitou. Okrem iného je tento muž nepriateľ demokracie, ktorý šliape aj po ústave vlastnej krajiny, keď to slúži jeho záujmom. 

Americká mediálna firma Buzzfeed uverejnila story o Terese H. Sheaovej, jednej z najvýznamnejších osobností v NSA. V článku sa uvádza, že súkromne vlastnila niekoľko firiem, ktoré pracovali profesionalne pre viaceré tajné služby. V jednej z nich bola registrovaná ako zástupkyňa, v inej bol zas šéfom jej muž.

Nehanebné - absolútne nehanebné - jednoznačný konflikt záujmov a nečisté zarábanie miliónov v oboch uvedených prípadoch. A to nie sú v NSA ojedinelé prípady - naopak, je ich mnoho. A zatiaľ nebol za to nikto trestne stíhaný a ani obžalovaný. 

Amerika je jednoducho skutočne a nepochybne úžasná krajina - krajina neobmedzených možností - nie však pre každého, ale len pre vyvolených!