O čom kancelárka zaťato mlčí: Nemci sa čoraz viac ozbrojujú – majú strach

07.09.2019 23:26

Merkel sa radšej stará o len o dobro utečencov ako o bezpečnosť občanov Nemecka.

Vôbec jej neprekáža, že obavy a strachy občanov v posledných rokoch extrémne narástli.

Kancelárka to ignoruje a vôbec sa k tomu nevyjadruje, hoci to už verejne tvrdia aj niektorí vysokopostavení príslušníci nemeckej polície a píšu o tom dokonca aj niektoré mainstraemové médiá, ako napr. Rheinische Post.

Počet občanov, ktorí vlastnia zbrojný preukaz v Nemecku sa veľmi zvýšil. Kým v roku 2014 ich bolo len 260 000, tak začiatkom tohto roku ich bolo už takmer o 150 percent viac.

GdP - Odborová organizácia nemeckej polície hovorí otvorene o latentných pocitoch obáv a neistoty, ktoré má nemecké obyvateľstvo. GdP pritom kladie dôraz na to, že tu hovorí o celom nemeckom obyvateľstve a nie o istej jeho časti.

Prezident GdP, Oliver Malchow vysiela jasné signály kancelárke a jej vláde:

„Najneskôr od pamätnej slivestrovskej noci v Kolíne n. Rýnom, na staničnom námestí pred Dómom v roku 2015, keď skupiny mladých mužov z arabských a severoafrických štátov znásilňovali a obťažovali ženy, sa cítia ľudia v Nemecku čoraz viac zneistení a ohrození.“

Merkel však cynicky ignoruje Malchowove naliehavé posolstvo a venuje sa iným veciam.

A Malchow úplne zbytočne ďalej kancelárku vyzýva:
„Veľké pribúdanie zbrojných preukazov ustráchaných občanov jasne signalizuje, že musíme pracovať na tom, aby sme nemeckým občanom opäť vrátili pocity istoty a bezpečnosti.“

Kancelárka, pochopiteľne, musí toto ignorovať, veď Malchow v podstate hovorí presne to isté, čo aj AfD.

Okrem toho, ak by reagovala na jeho výčitky a musela priznať, že má pravdu, tak by zároveň musela priznať aj to, že to všetko sú len dôsledky jej utečeneckej politiky.