Odkaz mojim priaznivcom, ktori mi pisu - lebo nie mi je mozne z casovych dovodov jednotlivo odpisovat

12.08.2021 23:17

Prihovaram sa vam priatelia nasledovne:

 

Predvcerom mi napisal dlhy list jeden z mojich obdivovatelov, slovensky intelektual zijuci v Cechach. O.i. v nom boli aj tieto riadky:

…….Sledujem Vasu publicisticku a autorsku cinnost uz vela rokov. Ste zazracne vsestranny a mimoriadne plodny autor. Nepoznam nikoho podobneho v Cechach ani na Slovensku, ale ani v Nemecku, kam chodievam pracovne – mam dobry prehlad a poznam mnoho autorov osobne.

Aj sme sa pred mnohymi rokmi stretli v Prahe, ked Vas vtedajsi predseda Slovenskej obce v CR dr. Peter Liptak pozval na velkolepe prezentovanie Vasej literarnej a publicistickej tvorby. Zakupil som si vtedy vsetky Vase knihy, ktore tam boli dostupne.

Velmi ma tam prekvapilo, ze ste nielen majstrom pisaneho slova, ale aj majstrom retoriky a skvelej argumentacie. 

Bolo nas tam velmi vela zvedavych na Vas a tak sa sotva pamätate na mna, ale…………..

Uz vtedy som velmi obdivoval nielen Vas neobycajne pestry myslienkovy svet, ale aj Vase priam vulkanicky prystiace zivotne energie – ak mam niekedy psychicky slabu chvilu, tak si rychlo spomeniem na Vas a snazim sa znova motivovat takymi spomienkami na neobycajne vnutorne sily, ktorymi sa ako osobnost vyznacujete a snazim sa…………..

——————–

Podobne listy dostavam z roznych miest SR, kde som  bol pozvany ako autor, pokial som sa este do r. 2005 tam zdrziaval.

Napr. z Kosic, kde som bol na pozvanie mojho priatela, exprimatora Rudolfa Schustra,

zo Ziliny, kde som bol na pozvanie exprimatora Jana Slotu, ci z Nitry, kde ma pozval exprimator Prokes alebo z Banskej Bysrtrice, kde ma pozval exprimator Kralik, a z mnohych dalsich miest, kde som bol pozvany.

Je skvely pocit pre mna ako pre cloveka, ze je v SR mnoho ludi, ktori sa dokazu znova nabit pozitivnymi zivotnymi energiami pri spomienkach na stretnutie so mnou a pri rozpomienke na moje slova. A to aj po dvadsiatich rokoch, ked ma vtedy autenticky  mohli zazit a spoznat