Oligarchovia USA tvoria „tajnú svetovú vládu“. Aj Sigmund Freud im k nej dopomohol

19.06.2018 23:35

Významnú úlohu pri manipulácii verejnej mienky zohrávajú takzvané Think Tanks – „premýšlajúce fabriky“. Patria sem o.i. Council on Foreign Relations, Aspen Institute, Trilaterare Kommission, Bilderberger,….atď. Za nimi sa ukrývajú najdôležitejší reprezentanti americkej finančnej a ekonomickej oligarchie ako Soros, Rockefeller, Rothshild, Gates, Buffett a ďalší oligarchovia z Wall Streetu.

Do tejto neviditeľnej, utajovanej siete sú rôznymi spôsobmi involvovaní aj NATO, UNO, EÚ-komisia, IHF,….. organizácie, ktoré nikto nikdy nevolil, ktoré ale majú enormný vplyv na dianie vo svetovej politike a ekonomike. Táto svet ovládajúca všemocná sieť je tiež zodpovedná za to, že môžu existovať také nedemokratické obchodné dohody ako napríklad TTIP, ktoré niekomu prinesú nehorázne vysoké zisky, ale iných maximálne ožobračujú.

Všetko je utkané a pristrihnuté podľa želaní veľkých globálnych hráčov – multinacionálnych megakocernov. Ich záujmy táto sieť v rámci pochybných dohôd a zmlúv presadzuje a aj presadí cez akékoľvek národné zákony a súdy v ktorejkoľvek krajine.

Podľa nespochybňovateľného názoru týchto oligarchických elít sú masy obyvateľstva na našej planéte len hlupáci, ktorým treba odobrať právo na to, aby spoluurčovali a riadili osudy sveta a predovšetkým, aby nemali možnosť kontrolovať a obmedzovať zisky a nesmierne, čoraz rýchlejšie rastúce bohatstvo príslušníkov týchto elít.

Už v roku 1928 napísal Edward Bernays, synovec Sigmunda Freuda, ktorý žil v Amerike:

„Vedomá a inteligentná manipulácia organizovaných životných zvyklostí a potrieb obyvateľstva a jeho názorov je najdôležitejším elementom fungovnia demokratickej spoločnosti. To je neviditeľný mechanizmus neviditeľnej vlády, ktorá je jedinou a opravdivou vládkyňou nášho štátu.“

Bernays použil viaceré poznatky z psychológie svojho svetoznámeho strýka pre vlastnú argumentáciu vo svojich štúdiách psychológie masy.

V tejto psychológii vypracoval teórie, v ktorých vysvetloval ako sa masy dajú ľahko a jednoducho manipulovať a ovládať. Človek bol podľa neho bytosťou, ktorú je nevyhnutne potrebné krotiť a riadiť, lebo je vo svojom konaní vedený len iracionálnymi pudovými impulzami. Jeho hlavná téza znela:

„Ak porozumieme mechanizmus a motívy reagovania masy, tak nám bude možné masu bez jej vedomia podľa našej vôle kontrolovať a usmerňovať tak, aby oddane a bez najmenších výhrad slúžila našim cieľom.“

Presne to, ale ešte oveľa prefídnejšie a perfektnejšie, dnes realizuje tajná svetová vláda.