Opäť klamstvo Washingtonu? ako to bolo s Bin Ladinom naozaj? Hersh z USA má moju dôveru

12.05.2015 23:32
 
Moje pochybnosti o oficiálnej verzii Bieleho Domu zavraždenia Bin Ladina USA-špecialistami pre zabíjanie som sa vyjadril už v roku 2011 v juhoamerických médiách. V tomto príspevku krátko uvediem, čo k tomu teraz hovorí v London-Review-of-Books renomovaný americký žurnalista Seymour Hersh.
Krátko k jeho osobe:Seymour Hersh sa stal známym, keď v roku1969 odhalil strašné vojnové zločiny americkej armády počas vietnamskej vojny, medziiným masaker v My Lai. Bol to tiež on, kto prispel k odhaleniu beštiálnych mučiacich metód Američanov v roku 2004 v irackom väzení Abu Ghuraib..
Hersh je absolútne dôveryhodný publicista. Hovorím to z vlastnej skúsnosti a na základe spolupráce, ktorú naše centrum s ním v minulosti malo.
Späť k zavraždeniu Bina Ladina. V máji roku 2011 sme videli v televízii po celom svete obrazy, kde sa Biely Dom chválil tým, akým užasne perfektným a hrdinským spôsobom bol zabitý Bin Ladin. Inscenácia filmu bola dôkladne zrežírovaná. Nafilmovaná bola Mission Navy Seals, zrealizovaná 1. mája 2011. Videli sme, ako bol Bin Ladin údajne zabitý vo svojom dome v Pakistane v priebehu prestrelky s americkou špeciálnou jenotkou. Barak Obama pozoroval v  kruhu vysokých vojenských hodnostárov a príslušníkov tajnej služby smrť Bina Ladina, vyhláseného za najväčšieho nepriateľa USA.
Táto misia bola potom všade propagovaná ako najúžasnejší akt vojenskej oparácie, ktorú v takej dokonalosti dokážu len Američania. Faktom je však aj to, že tento „obrovský úspech“ – zavraždenie Bina Ladina veľmi pomohol o rok neskôr Obamovi k opätovnému zvoleniu za prezidenta.
Podľa Hersha bol Ladin už niekoľko rokov zajatcom tajnej služby Pakistanu ISI a bol tak ťažko chorý, že by nikdy nebol v stave držať zbraň v ruke a strielať. Preto nebol zabitý, ale bol zavraždený a nebol vystopovaný CIA, ako sa chválil Washington, ale prezradený za sumu 25 miliónov dolárov pracovníkom pakistanskej tajnej služby. Zavraždený bol vo väzení ISI po tom, ako boli dozorcovia, ktorí ho strážili po dohode s CIA odvolaní a až potom tam vtrhli americkí špecialiti na tieto aktivity a chorého a úplne bezmocného Bin Ladina zastrelili.
Oproti tvrdeniam niektorých médií, že Biely Dom obvinil Seymoura Hersha z klamstva, je pravdou opak. Od Obamovej vlády zatiaľ neprišiel žiadny komentár.