Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; - 133. pokračovanie

25.06.2016 00:20

Veľký anglický biológ Thomas Huxley povedal pred viac ako 130 rokmi – a mne sa to veľmi páči a neraz mi to pomohlo a dalo silu – nasledovné slová: Každá veľká vedecká pravda začínala voľakedy ako kacírstvo, aby sa potom neskôr po tvrdom boji stala slávnym víťazom a posvätnou dogmou vedy. Osobne som presvedčený, že nové myslenie v medicíne a jej nová paradigma patrí k najdôležitejším úspechom v oblasti vedeckých disciplín. Pokúša sa o skvelú a dôkladnú integráciu tela s duchom.“

„Vlado, chcem ťa požiadať“, ozval sa Denis, „aby si nám uviedol nejaký konkrétny prípad a či príklad, ktorý dokazuje liečivú moc slova, o ktorej si s takým presvedčením pred chvíľou hovoril.“

„Neveril si mi?“ Usmial sa šibalsky Vlado a sa opäť rozhovoril:

„Slovo a imaginácia majú skutočne nepredstaviteľnú silu. A existuje na to nespočetné množstvo presvedčivých príkladov. Som veriaci katolík a viem aj z Nového Zákona, že Kristove slovo malo liečivý účinok. Je tam viac príkladov o jeho zázračnom liečiteľskom umení.

Ale aj Starý Zákon Židov vydáva svedectvo o liečení slovom. Tak dokázali liečiť fakticky všetci významní židovskí proroci. Mám ale aj ja viacerých pacintov, ktorí mi potvrdili, že moje slovo v nich vyvolalo veľmi silné živé obrazy, ktoré na nich pôsobili liečivo a upokojujúco a po niekoľkých takýchto sedeniach boli vyliečení, a to bez jedinej tabletky.

Pred nejakým časom som sa dočítal v knihe Lekár v našom vlastnom vnútri, ktorej autorom je známy americký lekár a vedec Lown, kde hovorí o svojich skúsenostiach ako odborník pre choroby srdca, o prípade, ktorý dokumentuje skvele liečivú silu slova, ktorá tu pôsobí z pohľadu laika doslova nadprirodzene. Je to prípad jedného jeho pacienta, ktorý bol ťažko chorý a ktorého srdcový sval bol nevyliečiteľne postihnutý a žiadne terapeutické metódy klasickej medicíny mu už nepomáhali. Ležal v nemocnici a čakal už len na smrť. Počas jednej vizity u neho povedal Lown, ku kolegom , ktorý ho sprevádzali, že pacient má poriadny galop, čím mienil nepravidelný a zrýchlený, teda galopujúci chod jeho srdca. Boli to príznaky ťažkej srdečnej patológie a blížiaceho sa úplného zlyhania srdca a tým príchod smrti.

Krátko potom sa však stav ťažko chorého pacienta začal prekvapujúco zlepšovať a po čase sa natoľko zlepšil, že ho ako zdravého prepustili domov.

O niekoľko mesiacov neskôr prišiel bývalý pacient  na kontrolu do nemocnice a jeho zdravotný stav bol absolútne vynikajúci. Prekvapenému doktorovi Lownovi povedal, že veď predsa musí aj sám vedieť, čo to spôsobilo. Spomínal si presne na ten deň, kedy sa pre neho odohrala dôležitá udalosť.

Zarazenému Lownovi to vylíčil nasledovne:

pokračovanie nasleduje