Paríž a jeho hviezdy - autentický príbeh na pokračovanie; 39. pokračovanie

21.01.2015 11:45

 

V priebehu času, čo tu žijem, som sa naučil celkom dobre nemecky, a to ich ešte viac ku mne do reštaurácie priťahuje. Nemci sú velmi komunikatívni a podávajú informáciu o mne a o mojej reštaurácii veľmi rýchlo ďalej svojim známym a priateľom.  Som u nich veľmi populárny. Nemci si veľmi potrpia na tom, aby na dovolenke skvele jedli a pili. Moja reštaurácia má v tomto smere u nich skvelé meno."

"Spomínal si, že si sa v Kanade neoženil - a čo tu, na Kanárskych ostrovoch? Podarilo sa už nejakej krásnej Kanárčanke získať natrvalo tvoje srdce, Marian? Taký dobre vyzerajúci muž a k tomu ešte aj majetný, musí tu byť medzi ženami veľmi lákavou korisťou, mám pravdu?, pýtala sa žartovne a dobiedzavo Ginette a dodala:

"Keď k tomu pridám ešte aj tvoj veľký šarm, ktorý vyžaruješ, tak som presvedčená, že si musel mať veľa nápadníčiek."

"Si naozaj nielen veľmi pekná žena, ale aj dobre analyzujúca psychologička a dobre si vystihla isté fakty okolo mojej osoby", zasmial sa Marian a pokračoval:

"Áno, bolo veľa tých, čo ma chceli, a aj to bola a je príčina, že som ešte stále slobodný. A neboli to len tunajšie krásky, ktoré mi nadbiehali, ale aj Nemky, ktoré sú ako Nemci hovoria, veľmi sexhungrig, teda hladné po sexe."

"A nemáš pocit, že si už dosť starý na to, aby si sa konečne oženil?", doberala si ho Ginette ďalej.

"Slovo ženba akosi nemôžem počuť. Môj dobrodružný duch neznáša túto realitu akéhosi doživotného väzenia muža a ženy, ktoré posvätí kňazská autorita. Nemám v láske cirkev a vonkoncom neznášam jej hierarchiu a preto nepotrebujem a nechcem posvätenie rozhodnutia sa dvoch ľudí o spolužití farárom. Ale niečo také je nemysliteľné pre kanárske ženy, tu je katolicizmus extrémne rigorózny.

Ja potrebujem mať pocit, že som slobodný a že o mne nerozhoduje nijaká autorita.  Ak sa raz rozhodnem pre nejakú ženu, tak chcem s ňou žiť bez toho, aby to niekto musel požehnávať a mi to povoľovať. Veď manželstvo v jeho spráchnivelej konzervatívnej forme - kde len muži smeli mať milenky, ale ženy milencov nie - zničí po čase takmer vždy nielen lásku, ak tam nejaká vôbec bola, ale aj potešenie zo sexu. 

Tu, na týchto prekrásnych ostrovoch, je pre mňa a môj pohľad na spolužitie so ženou problém v tom, že tunajší ľudia majú arcikonzervatívny postoj k manželstvu a vždy ho spájajú s Bohom a katolicizmom. Našťastie ale vplyv turistiky už pomaly takéto postoje nahlodáva a aj niektoré mladé Kanárčanky idú s mužmi do postele len kvôli sexu a nie kvôli svadbe. Musia totiž bojovať v tvrdom konkurenčnom boji o svojich mladých mužov, ktorí sú vystavení trvalému zvádzaniu mnohých turistiek, ktoré sem prídu len kvôli nezáväzným sexuálnym dobrodružstvám s domorodcami."

K ich stolu sa odrazu blížila štíhla exotická krásavica, s dlhými, až po pás siahajúcimi, ako noc čiernymi vlasmi. Zľahka sa odzadu dotkla Marianovho ramena a povedala mu spevavo znejúcou kanárskou španielčinou:

pokračovanie nasleduje