Po vražde parížskeho učiteľa vyšetruje prokuratúra podozrivých; Macron: Karikatúry patria k našej slobode - Merkel mlčí

23.10.2020 23:12

Je ich sedem a sú obvinení z napomáhania pri zločinnom teroristickom čine s islamistickým pozadím. Dvaja z nich sú mladiství a všetci siedmy sú moslimovia. Mladiství sú vo veku 14 a 15 rokov. Otec jednej žiačky, ktorá navštevovala školu, kde vyučoval Paty, bol podnecovateľom tejto nesmierne brutálnej islamistickej vraždy.

Už dlhší čas šíril v sociálnych sieťach nenávistné parole proti Samuelovi Patymu, a to len preto, lebo vo vyučovaní ukázal Mohamedove karikatúry a v tej súvislosti rozpútal v triede diskusiu o práve na slobodu prejavu. To sa mu ale v „preislamizovanom“ Francúzsku stalo osudným.

47 ročneho učiteľa zavraždil a následne  mu odsekol hlavu 18 ročný moslim. Krátko potom  bol brutálny  moslimský vrah zastrelený políciou.

18 ročný vrah učiteľa ani len nepozal a nikdy s ním neprišiel do kontaktu. Vedel len jeho meno a aj to, kde bola škola Samuela Patyho. To všetko dal na sociálne siete otec zmienenej žiačky. Podľa francúzskych médií muža v jeho útokoch na sociálnych sieťach proti Patymu podporoval istý známy islamista. Aj toho už polícia vyšetruje. Patyho identifikoval vrah pomocou dvoch zmienených žiakov  vo veku 14 a 15 rokov.

Prezident Macron vyzval Francúzov k obhajovaniu slobody v stredu večer počas spomienkovej slávnosti na univerzite Sorbonne na počesť zavraždeného učiteľa. Tam o.i. povedal:

„Nikdy sa nezriekneme práva robiť karikatúry. Budeme v tom pokračovať aj naďalej, pán učiteľ. Paty sa stal obeťou smrtiaceho sprisahanectva, lží a nenávisti voči iným.“

Konzervatívna prezidentka regionálnej rady Veľkého Paríža,  Valérie Pécresse žiada ako reakciu na zákernú islamistickú vraždu, aby sa na všetkých francúzskych školách zaviedol každoročne jeden deň, kedy sa bude vyučovať všetko čo súvisí so slobodou slova a názorov, ako aj o práve uverejňovania karikatúr a zároveň o tom aj diskutovať.

Pécresse tým len vyjadrila to, čo si myslí takmer 80 percent Francúzov (vo Francúzsku žije oficiálne do 10 percent moslimov – neoficiálne zdroje hovoria o 16 až 18 percentách).

Vo štvrtok uverejnil IFOP - francúzsky Inštitút pre výskum verejnej mienky - výsledok svojho prieskumu, podľa ktorého takmer 80 percent obyvateľov súhlasí s tým, čo žiada Valérie Pécresse.

Liberálni moslimovia v Nemecku varujú, že podobné akty islamistického teroru môže očakávať aj Nemecko. Moslimovia čoraz viac získavajú vplyv v nemeckej politike a prenikli už nielen do SPD a strany Zelených, ale aj do CDU.

Aj Slovensko je varované, aby za desať a či pätnásť rokov nevládli v krajine pomery blížiace sa tým, ktoré už sú vo Francúzsku, kde francúzsky prezident musí burcovať ľudí do boja proti islamizmu.

Marine Le Pen pred tým varovala už pred mnohými rokmi:

"Islam je do Európy neintegrovateľný – islam žiada, aby sme sa integrovali my Európania do neho."

Nič podobné ako Macron, ktorý vyzýva Francúzov, aby sa bránili pred islamizmom, neurobila Merkel, a to po žiadnych islamistických vraždách kresťanov v Nemecku – a ani po nedávnej islamistickej vražde 4. októbra v Drážďanoch !!!