Podplatil Brusel poľského arcibiskupa, aby „likvidoval“ kňazov, ktorí sú proti utečencom?

23.10.2017 23:09

Toto nikto nečakal: V Poľsku budú kňazi, ktorí sa zúčastnia demonštrácií proti tomu, aby prišli do krajiny, kde je viac ako 90 percent obyvateľstva katolíkmi, utečenci, okamžite pozbavení kňazského úradu.

To vyhlásil arcibiskup Wojciech Polak v poľskom katolíckom Magazíne minulý týždeň. Povedal, že každý kňaz, ktorý sa zúčastní akéhokoľvek protestného zhromaždenia proti utečencom, bude okamžite suspendovaný.

Poľská vláda, ako aj veľká väčšina obyvateľstva je proti prijatiu utečencov moslimov a viackrát vyhlásila, že sa Bruselom nedá vydierať a neakceptuje žiadne násilné kvóty a žiadne nútenie.

Platí to aj o veľkej časti poľských biskupov. Ešte donedávna to platilo fakticky pre všetkých biskupov Poľska.

Vyhlásenie arcibiskupa Polaka svedčí o tom, že je v tomto smere ešte oveľa pápežskejší ako pápež, ktorý nikdy niečo podobné nevyhlásil. Dokonca niečo také radikálne diktátorské si nedovolil vyhlásiť ani jeden nemecký biskup a arcibiskup.

Aj v Nemecku je totiž časť kňazov, ktorí viacmenej otvorene hovoria o tom, že sú proti utečeneckej politike kancelárky a vyjadrujú s ňou nesúhlas.

Postoj Wojciecha Polaka je o to viac zarážajúcejší, že viackrát už vyjadril kritiku na súčasnú konzervatívnu poľskú vládu v zmysle, že čoraz viac „orezáva“ demokraciu a vystupuje diktátorsky. Pritom jeho hrozba a zastrašovanie kňazov, ktori len využívajú základný princíp demokracie – právo na slobodný prejav názoru – má diktátorské zafarbenie a stredoveký inkvizítorský charakter.

Telefonoval som včera s mojím dobrým priateľom, poľským žurnalistom z Varšavy a ten mi plný rozhorčenia povedal, že je presvedčený, že za vyjadrením Polaka a zastrašovaním kňazov sú peniaze a podplácanie.

Hovoril o tom, že Poliaci sa veľmi boja toho, že prípadní moslimskí utečenci v krajine do nej zavlečú teror a všetko čo s tým súvisi.

Pred nejakým časom kritizoval aj poľský minister vnútra Blaszczak teroristické útoky džihadistov v Európe len ako logický dôsledok extrémneho multikulturalizmu. Zdôraznil, že prečo sa v Bruseli nehovorí o tom, že Poľsko predsa veľmi pomáha utečencom a prijalo už niekoľko stotisíc Ukrajincov, ktorí prišli v dôsledku Porošenkovej „revolúcie v Kyjeve.“

Odmieta ale za každú cenu moslimských utečencov.