Polícia jasne potvrdila moje výpovede v dvoch článkoch o brutálnej noci v Stuttgarte

25.06.2020 23:20

Krajinská odborová organizácia policajtov (Polizeigewerkschaft) v Stutgarte obvinila Mesto Stuttgart, že neurobilo preventívne vôbec nič proti tomu, aby neprišlo k eskalácii  brutálneho násilia zo strany okolo 500 mladistvých v noci 20.6. a 21.6. v centre mesta.

Polícia zároveň potvrdila, že už dlhšiu dobu mala v Stutgarte veľké problémy s mladistvými páchateľmi prevažne migrantského pôvodu. Požiadavky polície, ktoré mala v tomto smere, boli Mestom Stuttgart jednoducho ignorované.

Ďalej polícia jednačne povedala, že brutálne násilie stuttgartskej noci nebolo politicky motivované (to znamená, že políciu nenapadli pravicoví extrémisti, ako by to bol rád mal a oznamoval mainstream).

Vicešéf Spolkovej odborovej organizácie policajtov, Ralf Kusterer vyhlásil, že Mesto Stuttgart (na čele s primátorom) v žiadnom prípade nemohlo byť prekvapené s tým, čo sa stalo (ako to radnica rýchlo proklamovala).

Kusterer zdôraznil, že Mestské zastupiteľstvo vedelo celé tyždne o tom, že polícia už mala mnoho konfliktov s kriminálnymi skupinami mladistvých vo väčšine migrantov, ktorí sa zhromažďovali v centre na veľkých verejných trávnikových plochách, kde drogovali a pili alkohol.

Voči polícii boli mimoriadne agresívni  a bez rešpektu a ju ohrozovali. S tzv. stuttgartskou Eventscénou nemajú nič spoločného.

Kusterer obvinil Mesto aj z toho, že ignorovalo požiadavku polície, aby Mesto vydalo zákaz vstupu na zmienené zelené plochy.

Odtiaľ potom v noci vyšlo to, čo som označil v mojich článkoch ako „vojnu“ migrantov proti Nemecku.

Za všetko, čo umožnilo túto „vojnu“ hovorí záver výpovede Kusterera:

“Kto pritom polícii v takýchto prípadoch kladie polená pod nohy a neurobí všetko pre to, aby polícia mohla optimálne účinne reagovať, ten tak robí z istých politických dôvodov.“