Polícia v NRW varuje nemeckú vládu: Útoky nožom sa množia a musíme čoraz častejšie nasadzovať zbraň

21.08.2018 23:06

Policajti v Severnom Porýni-Vestfálsku (NRW) naliehavo upozorňujú Berlín, že v dôsledku extrémne stúpajúcich útokov nožmi bol v roku 2017 zastrelený a poranený služobnými zbraňami väčší počet osôb ako v predošlých rokoch.

Odborová organizácia policajtov v NRW informuje aj o tom, že sa veľmi množia útoky nožmi priamo aj na policajtov. Koľko takých útokov bolo, nie je údajne známe, lebo o tom sa vraj nevedú žiadne kriminálne štatistiky.

Polícia tiež nechcela komentovať to, z akého dôvodu podľa jej skúsenosti sa útoky nožmi v posledných štyroch rokov čoraz viac množia.

Pre mňa ako dlhoročného skúseného žurnalistu, ktorý pozoruje nemeckú scénu už dlhé roky, je odpoveď na to jasná. Súvisí to výlučne s masovým príchodom migrantov. Sú z krajín, kde sú útoky nožom bežnou záležitosťou a čo sa naučili doma a k čomu ich vedie ich tradícia, v prípade najmenšieho sporu vytiahnuť nôž, to si priniesli so sebou aj do Európy a v žiadnom prípade sa toho nehodlajú zrieknuť.

Reakciou na to je to, že aj mnohí domáci, ktorí nikdy nenosili nože so sebou, zmenili v tomto smere správanie a ozbrojujú sa nožmi tiež, aby sa mohli v prípade potreby brániť.

Nemecko sa zmenilo na divoký Západ. Tam ale bieli vraždili Indiánov a znásilňovali Indiánky. V Nemecku sú vraždení bieli a znásilňované  belošky rasami nebielych.