Politika USA je plná lží a prekrúcaní

05.03.2014 11:17

Vladimir Putin označil prevrat v Kyjeve ako ozbrojený protivládny puč a Alexandra Turčinova za samozvaného prezidenta. Pre neho je legitimným prezidentom stále Viktor Janukovič, aj keď nemá nijakú politickú budúcnosť.

Putin vyčíta Západu nezodpovedné a štvavé miešanie sa do situácie v Ukrajine. Povedal, že neraz sa nevie ubrániť dojmu, že v USA sa nachádza akési laboratórium a robí s národmi podobné experimenty ako sa robia s potkanmni, a to bez toho, aby si tamojší politici uvedomovali ich dosah.

Rusko si podľa Putina vyhradzuje právo na použitie akýchkoľvek prostriedkov, ak bude nutné ochraňováť Rusov v Ukrajine.

Zároveň varoval Západ, že jeho prípadné sankcie proti Rusku sú kontraproduktívne a škodlivé a že ak budú nasadené, tak ekonomicky postihnú práve tak Západ, ako aj Rusko.

 

Môj komentár:

 

Politika USA je priam nekonečne pokrytecká a plná nehanebných lží. Američania len v nedávnej minulosti hrubo a cynicky porušovali chartu OSN a absolútne sa nestarali o to, že ich agresívne militaristické akcie a vojny proti iným štátom, ktoré z ich pohľadu ležali dokonca na opačnom konci planéty, boli v hlbokom rozpore s medzinárodným právom.

Bez mandátu OSN a v prípade vojny proti Iraku aj za nesúhlasu Nemecka a Francúzka, konali len na základe vlastných rozhodnutí, pričom ich žiadna z prepadnutých krajín vojensky neohrozovala. Ukrajina je geopoliticky pre Rusko nesmierne dôležitá a pre Rusko by bolo vážnym ohrozením mať za suseda štát, ktorý ma bábkovu vládu z milosti a podpory USA.

Ak by sa niečo podobné udialo napríklad na Kube s opačnou polaritou, ako je to v prípade Ukrajiny, tak by tam Američania okamžite vojensky zasiahli. 

Mimochodom, samozvaný prezident Alexander Turčinov bol tajným správcom obrovského miliardového majetku pseudomartýrky pani Timošenkovej.