Prastaré civilizácie Orientu skrývajú pre vedu nevyriešené veľké záhady

05.09.2018 16:53

Archeológovia nevychádzali z údivu, keď boli objavené staré kultúry Babylonu a Mezopotámie. Ešte viac sa ale divili, keď boli objavené texty z ich doby a v nich sa hovorilo o veľmi starých mestách, ktoré existovali dávno predtým.

Aké to ale boli mestá a ríše, keď v prastarých babylonských textoch je zmienka o nich, ako už v tom čase  veľmi starých? Až informácie o veľkokráľovi Sargonovi Akadskom, ktorý žil pred takmer 4400 rokmi, presvedčili vedcov, že tie staré mesta museli skutočne existovať, a to  viac ako tisíc rokov pred Babylonskou a Asýrskou ríšou.

Vtedy musela v  Mezopotámii  existovať veľká kráľovská ríša, veľmi vyspelej kultúry. Z nájdených textov sa archeológovia dočítali, že Sargon dobyl veľké mesto Uruk a dal zbúrať jeho opevňovacie múry, obsadil mesto Ur a mesto E-Nimmar a že dobyl územie od Lagašu až po more, kde dal umyť všetky zbrane.

Dnes vieme, že tieto veľkolepé prastaré mestá stáli v krajine Sumer. Kultúra Sumeru sa podľa názoru oficiálnej archeológie začala niekedy pred viac ako 6 000  rokmi, takpovediac z „ničoho“. Vo všetkých nápisoch, textoch, dokumentoch a obrazoch z toho času, či to boli dlhé epické rozprávania, alebo verše s profánnym a či religióznym obsahom, ide vždy o tie isté fakty:

V pradávnych dobách prišli na Zem zo vzdialenej planéty tvory „Din-Gir“ – “Spravodliví z raketových lodí”. Usídlili sa v južnej Mezopotámii a krajine dali meno Ki-En-Gir – Krajina pána rakiet. Akadský názov Sumeru – Šumer – znamená Krajina strážcov. V Mezopotámii založili prvé základne.

Tvrdenie Sumerov, že išlo o astronautov z inej planéty, nemohlo vzniknúť len tak z fantázie. Ľudská fantázia nedokáže vytvoriť nič bez nejakej predlohy. Všetky staré sumerské texty tvrdia jedno a to isté o začiatku. V nich sa uvádza, že Din-Gir prišli na Zem už 432 000 rokov pred potopou sveta, opíovanou aj v Biblii.

Sumeri – tento nesporne veľmi záhadný národ - pokladali svoju planétu za jednásteho člena v našej slnečnej sústave a ktorá podľa nich pozostávala zo Slnka, Mesiaca, deviatich planét (tak, ako to vieme z modernej astronómie). Dvanástym členom sústavy bola podľa nich veľká, veľmi vzdialená planéta, ktorej obeh okolo Slnka trval jeden sar, čo odpovedalo 3 600 pozemským rokom.

Toto bolo absolútne špeciálne astronomické poznanie a niečo také nie je možné nikdy vytvoriť len z fantázie. Odkiaľ to ale Sumeri mohli vedieť?

Moderná veda na to nedáva žiadnu odpoveď a hovorí tu naivne a nepresvedčivo len o akýchsi sumerských mýtoch.