Pravda vyšla najavo až teraz vo Viedni: ICE rýchlovlak nechceli v októbri vykolajiť extrémisti, ale IS-teroristi

29.03.2019 21:22

V pondelok v skorych raňajších hodinách vtrhla rakúska špeciálna elitná jednotka Cobra do jedného bytu v dome mesta Viedeň, kde býval iracký „azylant“, podozrivý z teroristického atentátu. Zatkla 42 ročného Irakčana, ktorý už viac ako dvadsať rokov žije v Rakúsku a Nemecku.

Je obvinený z pokusu o dva teroristické atentáty. Jeden v októbri minulého roku na ICE rýchlovlak na trati Norimberk-Mníchov a druhý vo februári na ICE rýchlovlak z Dortmundu. Ak by sa teroristické akty boli vydarili, tak by boli zahynuli stovky cestujúcich.

Politici a systémové médiá sa hneď poponáhlali upokojiť verejnosť s lžami, že celkom iste nešlo o teroristický akt, ale že páchateľov treba hľadať v extrémistickom pravicovom spektre.

Kto vie, či by pravda bola niekedy vyšla najavo, keby v Rakúsku nevládla koalíca FPÖ a ÖVP – silne o tom pochybujem. O vypátranie a zatknutie irackého teroristu sa v spolupráci s viedenskou štátnou prokuratúrou zaslúžil Rakúsky spolkový úrad pre ochranu ústavy, vedený FPÖ.

Je iróniou osudu, že zatknutý bol zamestnancom jednej viedenskej Security-Firmy a ako taký neváhal pripraviť smrť mase nevinných ľudí, lebo v oboch rýchlovlakoch bolo viac ako 2500 cestujúcich. Že sa tak nestalo bolo obrovským šťastím, lebo prišlo k „technickým chybám“, ako povedal hovorca viedenskej polície.

V blízkosti prvého miesta činu v Mittelfranken našli nemeckí policajti zástavu IS a dvojstrannú správu po arabsky, kde je hrozba, že sa pripravujú ďalšie útoky na vlaky v EÚ a to dovtedy, pokiaľ bude Európa viesť boj proti IS.

Nemecké systémové média o tom mlčia – i o tom, že v blízkosti Viedne bol pripravovaný ďalší teroristický atentát na vlak. Potenciálny masový vrah je ženatý a je otcom piatich detí. Podľa vlastných údajov slúžil niekoľko rokov v irackej armáde a ušiel vraj pred násilím, ktoré vládlo v Iraku. Ale to, že on chcel spôsobiť násilnu smrť množstva ľudí, to bol podľa neho hrdinský záslužný čin.

Údajne vyštudoval Technische Hochschule vo Viedni a bol podporovaný výlučne peniazmi európskych daňových poplatníkov. Na svojom facebooku oslavoval radikálnych islamských kazateľov v EÚ a pochvalne sa vyjadroval o krvavom atentáte vo francúzskej Nice.

Terorista je vo väzbe vo Viedni a je vypočúvaný viedenskou prokuratúrou, ktorá informovala, že je súčasťou veľkej teroristickej skupiny.

Katastrófa a obrovská hanba doslova zločineckej utečeneckej politiky kancelárky, ktorej dôsledkom je aj to, že Európa sa za krátky čas stala miestom, kde ľudia majú nepríjemný pocit a obavy, keď vkročia na stanicu, do vlaku alebo na letisko a či na iné nebezpečné miesta, kde môžu byť potenciálni teroristi.