Práve proamerický Bild-Zeitung, najväčší manipulátor verejnej mienky a klamár non plus ultra sa sťažuje na prezidenta Putina a varuje občanov, aby mu neverili

06.03.2024 18:30

Niečo také je ale len jednoznačný dôkaz vlastnej neschopnosti a priznanie vlastného zúfalstva a síce z toho, že veľká časť Nemcov je schopná rozlíšiť čo je pravda a čo je lož  a mediálna manipulácia.

 

A Bild svojou verejnou výzvou na Nemcov, aby neverili Putinovi nechtiac priznal, že táto časť nemeckých občanov už dávno odhalila jeho manipulatívne a zavádzajúce informácie.

 

Ďalej z „antiputinizmu“ ako ho vykresľuje Bild:

 

„Putin manipuluje všetko, čo Nemci čítajú a čomu veria.

Ruské falošné správy majú veľký vplyv. Kremeľský diktátor Vladimir Putin vypustil svojich propagandistov na Nemecko.

Poplašné varovanie od nemeckého ministra obrany Pistoriusa: „To je presne to, čo chcel Putin dosiahnuť svojím odpočúvacím útokom na Bundeswehr. Ruský diktátor už „mesiace“ určuje, o čom sa v Nemecku diskutuje.“

 

Ten pisálek z Bildu čo napísal tieto riadky je buď hlúpy alebo veľmi naivný – predsa ak Pistorius naozaj vyhlásil, že nie Scholz alebo Baerbock určujú to, o čom Nemci diskutujú, ale že je to Putin, tak v podstate nechtiac len vyzdvihol a ocenil genialitu ruského prezidenta.

 

Niečo podobné sa ešte nepodarilo dosiahnuť žiadnemu politikovi USA, Nemecka alebo Francúzska, aby dlhodobo určovali to, o čom Rusi diskutujú.

 

Ďalej z bildovského protiruského lamentovania a nariekania o Putinovi:

 

„Putinove propagandistické operácie nie sú bez následkov. Útoky ruských hackerských trollov na Facebooku, Twitteri/X, Instagrame tiež spôsobujú pokles dôvery našich občanov v  naše médiá.

 

Podľa štúdie Bertelsmannovej nadácie je až 40 percent Nemcov presvedčených, že nemecké médiá a novinári šíria falošné správy.

 

53 percent opýtaných označilo západné vlády a 50 percent označilo politikov z Nemecka za dôležité zdroje falošných správ.

 

34 percent zastáva názor, že za nepravdivé informácie je zodpovedná nemecká vláda.“

 

Nie bez zaujímavosti je fakt,

 

že dôvera nemeckých občanov v pravdivosť informácií, tak ako ich predkladá nemecký mainstream rapídne klesala a (klesá aj naďalej) od vypuknutia korona „pandémie“ a od začatia ruskej vojenskej operácie na Ukrajine.