Prekvapenie – teraz dokonca aj ISIS zakázala burky. Viete prečo?

07.09.2016 23:31

Extrémní islamisti v Nemecku i Francúzsku vysielajú vo viacerých mestách už dlhšiu dobu vlastnú morálnu políciu, aby terorizovala islamské ženy, ktoré chodia po uliciach bez burky a prikazovala im, aby sa v budúcnosti tak nesprávali, lebo je to údajne proti Allahovi a proti Koránu.

Ešte pred krátkym časom boli zato všade na území ovládanom islamským kalifátom ISIS ťažké tresty, ak tam bola nejaká žena prichytená vo verejnosti bez burky.

Nie bez zaujímavosti je skutočnosť, že islamský štát argumentuje v prípade zákazu burky podobne ako aj Paríž. Kompletné zahalenie tela predstavuje veľké bezpečnostné riziko. Preto sú burky islamským štátom zakázané – ale len tam, kde  sa nachádzajú vojenské zariadenia.

Dôvodom pre toto nečakané rozhodnutie boli viaceré atentáty na generálov ISIS, ktoré vykonali ženy zahalené burkami. Keď pred nedávnom vládne sýrske jednotky oslobodili sýrske mesto Manbidsch od ISIS, zišlo sa na uliciach mesta množstvo žien, ktoré to oslavovali tak, že spálili verejne burky, ktoré im boli nanútené bojovníkmi kalifátu.