Prekvapujúce zistenie: Polovica Turkov v Nemecku nepracuje!

17.08.2019 20:29

Takmer každý druhý dospelý Turek žijúci vNemecku nepracuje. Mnohí z nich nie sú oficiálne prihlásení ako nezamestnaní. V prípade tureckých žien v Nemecku je to ešte dramatickejšie. Sotva  jedna tretina z nich pracuje. Prečo je to tak?  To má viacero príčin. Jednou z nich je konzervatívna islamská turecká tradícia, podľa ktorej má žena byť len doma a starať sa o deti a muža.

Inou príčinou je to, že veľký počet Turkov v Nemecku sa živí kriminalitou alebo prácou na čierno. Mnohí Turci jednoducho nemajú záujem o  prácu v pevnom zamestnaní a živia sa takpovediac utajene rôznym spôsobom, v čom sú skutoční majstri.

Časť Turkov v Nemecku nepracuje zo zdravotných dôvodov. Iná časť z nich nepracuje preto, lebo nevedia nemecky a mnohí z nich neovládajú nemčinu, hoci žijú v krajine už desaťročia.

Statistisches Bundesamt uvádza, že turecké ženy žijúce v Nemecku sú neporovnateľne menej pracovne aktívne ako Nemky, naproti tomu ale rodia oveľa viac detí ako nemecké ženy.

Mimochodom, tak len plnia želanie Erdogana, ktorý už viackrát vyzval turecké rodiny v Nemecku, aby sa snažili mať aspoň štyri deti – lebo že to je veľmi dôležité pre Turecko.