Prekvapujúci príkaz z USA: Ukrajinská armáda má zastaviť útoky na Rusko

24.03.2024 22:08

Diktujú USA Ukrajine, ako sa má brániť v boji proti Rusku?

Podľa správy, ktorú uverejnil Financial Times, tak Biely Dom jasne signalizoval Ukrajine, že musí zastaviť útoky bezpilotných lietadiel na ruskom území, a to s okamžitou platnosťou!

Dôvod tohto nariadenia z USA je doslova neuveriteľný a súvisí s prezidentom Joe Bidenom.

 

USA vyzvali Ukrajinu, aby zastavila útoky na ruskú energetickú infraštruktúru.

 

„Podľa troch amerických expertov oboznámených s diskusiami môžu útoky ukrajinských bezpilotných lietadiel zvýšiť globálne ceny ropy a vyvolať nebezpečnú odvetu Ruska,“

informoval v piatok americký prestížny spravodajský magazín.

 

V súlade s tým bola ukrajinská tajná služba SBU a aj vojenská spravodajská služba GUR varovaná, aby zastavili masívne útoky dronov na  ruské rafinérie až 900 kilometrov od ukrajinských hraníc.

 

Podľa informácií z USA stoja za útokmi na najmenej dvanásť ruských rafinérií od začiatku roka obe tajné služby. V dôsledku toho Kremeľ zakázal vývoz benzínu, aby mohol pokračovať v zásobovaní vlastného obyvateľstva – a svojich inváznych síl na Ukrajine – palivom.

 

Podľa Financial Times je Biely Dom čoraz viac frustrovaný drzými ukrajinskými útokmi bezpilotných lietadiel, ktoré zasiahli ropné rafinérie, terminály a sklady v západnom Rusku a ovplyvnili tak kapacitu ťažby ropy v krajine.

 

Neuveriteľný dôvod:

 

Prezident Joe Biden nepotrebuje rastúce ceny ropy a benzínu počas svojej predvolebnej kampane, čo by mohlo americkej verejnosti ukázať, že ruská vojna proti Ukrajine má s tým niečo spoločné a že by mu to vzalo časť voličov.

 

Biden sa tiež obáva, že Rusko by mohlo v reakcii na ukrajinské útoky reagovať útokom na energetickú infraštruktúru, na ktorú sa Západ spolieha. Konkrétne by išlo o ropovod z Kazachstanu smerujúci na Západ. USA sa obávajú, že Rusko by mohlo z pomsty sabotovať alebo uzavrieť ropovod.

 

Hovorca Národnej bezpečnostnej rady USA pre noviny potvrdil:

 

"Nepodporujeme tieto ukrajinské útoky v Rusku."

Táto správa vyvolala na Ukrajine rozhorčené reakcie.

 

"USA v podstate požiadali Ukrajinu, aby prehrala a zomrela o niečo rýchlejšie, aby ceny ropy nestúpli,"

povedal novinár Oleksij Sorokin pre noviny Kyiv Independent.

 

Ďalší ukrajinský aktivista si vybil svoju frustráciu na americkom poradcovi pre národnú bezpečnosť Jakeovi Sullivanovi.

Sullivan je vnímaný ako brzda americkej podpory Ukrajine a ako zástanca diplomatického riešenia s Ruskom za cenu časti ukrajinského územia.