Preto bol Brexit? Theresia May nemá problem napadnúť Rusko atómovými zbraňami

21.07.2016 23:45

Nová britská premiérka Theresia May ešte ani len nezačala poriadne vládnúť a už sa vyhráža Rusku atómovým útokom.

Povedala to počas zasadania britského parlamentu teraz v pondelok 18.7. Vyhlásila, že Rusko predstavuje veľkú hrozbu pre Západ a že preto by bez váhania dala príkaz k atómovému zásahu proti Rusku.

To znamená, že smrť miliónov nevinných ľudí – ako dôsledok atómovej vojny – by tejto žene vôbec nespôsobila ani najmenšie výčitky.  Nová premiérka v ten istý deň povedala, že Veľká Británia musí rozšíriť a vylepšiť svoje arzenál nukleárnych zbraní. V ten istý deň – v pondelok po dlhých poradách a diskusiách – sa parlament vyslovil s veľkou väčšinou hlasov pre obnovenie, zmodernizovanie a rozšírenie flotily veľkých ponoriek, vybavených atómovými zbraňami.

Na konci pondelňajšej diskusie v parlamente, neskoro v nočných hodinách, hlasovalo až 472 poslancov za zrealizovanie nového programu budovania nukleárnych zbraní, na ktorý parlament zatiaľ vyhradil sumu takmer 40 miliard eur. Proti hlasovalo len 137 poslancov. Tých označila Theresia May ako ochrancov nepriateľov Veľkej Británie.

Podľa nej je na čase, aby sa Anglicko vzdalo v tomto smere idealizmu a vrátilo sa k princípu obrany krajiny atomárnym odtrašením nepriateľa. May vyhlásila, že v prípade potreby nariadi atomárny úder, a to bez ohľadu na to, aké budú pritom straty na životoch civilného obyvateľstva. Za najväčšie ohrozenie západneho sveta označila okrem Ruska aj Severnú Kóreu.

Na otázku opozičného politika, či to všetko myslí naozaj vážne, potvrdila nekompromisne a bez zaváhania, že v prípade nevyhnutnosti atómového útoku zo strany Veľkej Británie, ju straty na životoch nevinných ľudí v krajine nepriateľa nezaujímaju.

Zdôraznila, že by predsa bolo šialenstvom, keby sa Londýn vzdal svojho postvenia ako významná atómová mocnosť.

Skutočným šialenstvom je ale to, že táto žena, ktorá má takéto šialené myšlienky a plány, sa stala premiérkou Veľkej Británie. Takéto hrozby a vyhrážky proti Moskve nevyjadril ani Obama a ani jeho predchodca Bush. Ale je možné, že v niektorých perverzných hlavách sa zrodí idea navrhnúť ju na Nobelovú cenu za mier. Veď príklad Baraka Obamu v tomto smere tu jasne ukazuje, že možne je aj to.

Túto šialenú ženu by ale bolo potrebné vystaviť na nejaký čas aspoň rádioaktívnemu žiareniu napríklad v blízkosti Černobylu, alebo v Japonsku v blízkosti Fukušimy. Lebo zrejme nemá najmenšiu predstavu o tom, čo znamená atómová smrť a atómová skaza. 

Nový britský minister zahraničných veci Boris Johnson – hlavný motivátor nadšenia Britov pre Brexit – podporil atomárne hrozby svojej šéfky svojím vyhlásením na utorňajšej tlačovej konferencii, ktorá sa konala v Londýne po stretnutí s jeho americkým kolegom Kerrym. Povedal, že Veľká Británia bude po opustení EÚ zohrávať vo svete obrovskú rolu – takú, ako nikdy dosiaľ a bude taká silná, ako nikdy  dosiaľ a bude mať globálnu silu. Z toho je jasné, že Johnson stojí bezvýhradne za „rinčaním“ atómovými zbraňami, tak ako nimi hrozí jeho premiérka. A Kerrymu sa to rozhodne páči – ani slovkom neprotestoval.

Môj krátky komentár: Čoraz viac šialencov riadi osudy nášho sveta.