Prezident Evo Morales sa stal hráčom prvoligového bolívijského klubu

22.05.2014 11:54

Neuveriteľné, ale pravdivé. Môj spolupracovník z nášho Tlačového centra južnej Ameriky v Nemecku pred niekolkými dňami telefonoval s úradom bolívijského prezidenta, kde sa okrem iného dozvedel, že prezident Morales sa stal hráčom klubu Sport Boys Warnes, ktorý účinkuje v prvej bolívijskej lige.

O bolívijskom prezidentovi je známe - v každom prípade v celej latinskej Amerike - že je nadšeným prívržencom futbalu a veľkým prívržencomklubu Sport Boys. Samozrejme, že bude novou posilou len pre určité špeciálne zápasy  svojho mužstva. Má predsa aj početné iné povinnosti a je prezidentom Bolívie od roku 2006.

Ako sme sa dozvedeli, podpísal s klubom  oficiálnu zmluvu a začne v ňom hrávať od novej sezóny. Bohatý sa však svojim podpisom v klube nestane. na základe zmluvy bude jeho mesačný príjem ako profesionálneho futbalistau obnášať približne 155 eur. Prezident klubu Mario Cronebold nám povedal, že na drese bude mať číslo desať a sám si vyberie zápasy, v ktorých za svojich Sport Boys vybehne na zelený trávnik.

 

Evo Morales sa teši obrovskej obľube svojho národa, najmä jeho indiánskej časti, veď má indiansku krv vo svojich žilách. V októbri 2009 ho vymenovalo generálne zhromaždenie OSN za „World  Hero of Mother Earth“.