Prezident Putin včera prekvapil nielen v OSN, ale aj v Paríži a USA. Aj CIA mu odrazu chce pomôcť

20.11.2015 22:23

Je to skvelý ťah ruského prezidenta, ktorým nielenže predbehol Paríž, ale celému svetu jasne dokázal, že Moskva to ako jediná myslela od začiatku s bojom proti ISIS vážne a v ničom neklamala, ako niektoré západné krajiny.

Moskva predbehla Paríž a po vyhlásení prezidenta Hollanda, že predloží v OSN rezolúciu vo forme výzvy k boju proti ISIS - tak urobil už pred ním V. Putin. V rezolúcii, ktorú OSN odovzdal ruský veľvyslanec v OSN, Vitalij Čurkin, je aj odstavec týkajúci sa súčasného prezidenta Sýrie Assada. V ňom sa hovorí o nutnosti spolupracovať v boji proti ISIS s legitimnou vládou krajiny, na čele s Bašarom al-Assadom. 

Americké média zaznamenali, že prezidenti Putin a Obama, mali v Anatalyi, pri stretnutí G20, intenzívny rozhovor vo dvojici a že ich tváre, mali pritom dokonca - na rozdiel od predošlých stretnutí, ktoré boli krátke a ľadové - aj úsmevy. Obama, ktorý po Antalyi odletel na Filipíny, tam blahosklonne pochválil Moskvu za jej konštruktívny prístup k rozhovorom počas medzinárodnej konferencii vo Viedni. Povedal, že sa otvárajú niektoré možnosti spolupráce v aktivitách proti ISIS. Podobne sa vyjadril aj americký minister zahraničia John Kerry. 

Barak Obama ide vo svojich chválach ešte ďalej a vyhlásil, že ak ruský prezident sa bude koncentrovať skutočne na zásadné ohrozenie sveta, na boj proti ISIS, tak, že ho to úprimne poteší.

Je to niečo také dokonale pokrytecké, že tomu nejeden zaslepenec aj uverí. Im Klartext (povedané jasne) tu ale ide o to, že náš úžasný americký hrdina, je úplne v úzkych a Rusko ho nielen prekvapilo, ale totálne aj zaskočilo. Napriek tomu sa dáva ako Napoleon, ktorý dokázal aj z porážok urobiť víťazstvá. Až tá posledná, jeho Waterloo, bola jeho koncom.  

Fakt je ten, že Obama musí takto "sladko" hovoriť o Putinovi, hoci by ho najradšej poslal do "horúceho pekla", lebo len takto ako tak zakryje svoju porážku, a či chcenú pasivitu, keď záležitosť stavia do takého svetla, že nakoľko sa Putin "polepšil", tak mu napokon "veľkoryso" ponukne spoluprácu. 

Inú možnosť nemá, lebo Paríž chce bez ohľadu na Biely Dom, útočiť na ISIS spolu s Moskvou, čo sa už aj aktívne deje.

Obamovi pomáha vyťahovať z ohňa "prehorúce gaštany" aj jeho pravá ruka - šéf CIA, John Brennan. Včera povedal, že už vidí aj on veľa spoločných záujmov s Ruskom a aj to je pokrytectvo najvyššieho druhu - veď Moskva nezmenila v ničom svoju politiku a odolala celému obrovskému tlaku, ktorým ju chceli USA a EÚ dostať na kolená. Odrazu vidí CIA spoločné záujmy s ňou!!!

Brennan povedal, že Moskve môže pomôcť chytiť a zadržať bojovníkov ISIS, ktorí pochádzajú z Čečenska a Dagestanu a smerujú do Ruska. Je ich okolo 2 000.