Proti Rusku: Británia transportuje do Nemecka množstvo tankov a obrnených vozidiel!

03.12.2021 23:33

V poslednom čase sa množia informácie o tom, že NATO sa chystá na vojnu v Európe. Z Ruska prichádzajú správy, ako NATO robí z Ukrajiny vojenskú základňu. Ďalšie informácie z Ruska hovoria, že USA už majú svojich vojakov v Ukrajine a že Kyjev so súhlasom USA v Donbase už rozmiestnil zakázané raketové systémy typu Javelin. V nedeľu v ruskej  televízii vo vysielaní „Správy týždňa“ boli podrobnejšie informácie o ukrajinských aktivitách NATO.

V každom prípade možno z nich dedukovať minimálne to, že protiruské vojenské aktivity Západu majú dať Kyjevu pocit, že NATO a USA schvaľujú a podporia jeho útok v Donbase a na Kryme.

V relácii „Správy týždňa“ bola odvysielaná aj informácia o Ukrajine, z ktorej vyplynulo, že jej prezident už otvorene hovorí o vojne proti Rusku.

Briti budujú v Nemecku veľkú vojenskú základňu. A hovoria o tom otvorene, že je to za účelom vojny proti Rusku. Nemecké médiá sa o tom nezmieňujú ani slovom.

V britskej tlači o tom ale hovoril generálporučík Ralph Wooddisse, veliteľ britskych pozemných síl. Ide o úplne novú, vysoko modernú britskú základňu na nemeckom území, kde bude množstvo ťažkých vojenských zbraní, o.i. delostrelecké zbrane, zmodernizované tanky typu Challenger-3, obrnené vozidlá, bojové vozidlá pechoty, obrnené transportéry a samozrejme aj nemenovaný veľký počet britských vojakov.

Na čo toto všetko, ak nie na prípravu k vojne? A to napriek tomu, že z Ruska nevyšiel jediný signál, že mieni zaútočiť na Nemecko.

Ako sa vyjadril Wooddisse, tak vybudovanie britskej vojenskej základne v Nemecku umožní v prípade vojny s Ruskom urýchlenú prepravu britských armádnych zložiek kanálom La Manche do Nemecka.

V minulosti už niekoľkí britskí politici prejavili „chúťky“ zaútočit na Rusko. Najznámejší z nich, britský premiér Winston Churchill mal dokonca vypracovaný plán takého útoku na Rusko, jeho krycí názov bol Operation Unthinkable.

Churchill navrhol Američanom v lete 1945 po porážke hitlerovského Nemecka, na čom mala najväčšiu zásluhu Červená Armáda, aby spoločne zaútočili na vojnou oslabených Sovietov a využili v novej vojne zvyšky Wehrmachtu a aj zvyšky nemeckých zbraní.

Vtedajší prezident USA Harry Truman sa však na toto „dobrodružstvo“ nedal nahovoriť.

Veľa poukazuje na to, že teraz britský generál Wooddisse by veľmi rád zrealizoval Churchillov plán a sníva svoj sen o vojne proti Rusku.