Rusko očakáva bezpodmienečnú kapituláciu Ukrajiny – zachráni to životy mnohých Ukrajincov, nie však Kyjev. Veľká hanba Švajčiarska, ktoré demonštruje svoju iracionalitu!

17.04.2024 11:44

Oficiálny predstaviteľ Ruska v Bezpečnostnej rade OSN Vasilij Nebenzja hovoril o kríze okolo Ukrajiny. Naliehavo odporúča pripraviť sa na kapituláciu Ukrajiny, ako vysvetlil v 11-minútovom prejave v Bezpečnostnej rade OSN.

 

Naposledy Rusko systematicky napádalo a ničilo energetickú infraštruktúru Ukrajiny. To teraz viedlo k rozsiahlym výpadkom prúdu v krajine.

 

„Ruskí vojaci minulý týždeň v rámci špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine vykonali 48 presných úderov na ukrajinské energetické a vojenské priemyselné lokality, ako aj vojenské a žoldnierske oblasti,"

uviedlo v piatok ruské ministerstvo obrany.

 

To zahŕňalo aj útok vo štvrtok ráno, ktorý zničil jednu z najväčších ukrajinských elektrární v oblasti Kyjeva.

 

"Cieľ útoku bol dosiahnutý. Všetky ciele boli zničené," oznámila Moskva.

 

Ukrajinské úrady vyzývajú každého, kto ešte má elektrinu, aby čo najviac šetril energiou.

 

Prezident Putin uviedol, že ide o nevyhnutnú reakciu na ukrajinské cezhraničné útoky na ruský energetický sektor, ktoré boli v poslednom čase intenzívne a viedli k výraznému poklesu výroby ruského benzínu.

 

Ruský prezident bol dosiaľ veľmi ohľaduplný k Ukrajincom, ale niekde je aj pre neho v tomto smere hranica, najmä keď teroristické útoky Kyjeva už zabíjajú Rusov na ruskom území.

 

„Situácia na východnom fronte sa v posledných dňoch výrazne zhoršila,“

povedal vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Oleksandr Syrskij, potvrdzujúc nedávne správy médií. Syrskij pripisoval ťažkosti Ukrajiny väčšiemu zásobovaniu Ruska zbraňami a vojenskou technikou. Priznal však tiež  veľký nedostatok efektívneho personálu.

 

Nedávne šokujúce vyhlásenie ruského veľvyslanca pri OSN sa však stratilo v globálnych geopolitických titulkoch, ktorým dominovala vojna medzi Izraelom a Gazou a spory o iránsky útok na Izrael.

 

Veľvyslanec Nebenzja povedal pred grémiom aj tieto slová:

 

 

„Takto sa zapíše do dejín kyjevská vláda po nezákonne zvrhnutom prezidentovi Janukovyčovi – ako neľudský a nenávistný režim teroristov a nacistov, ktorí zradili záujmy svojich ľudí a obetovali ich za západné peniaze a za Zelenského a jeho najbližší kruh.

 

Za týchto okolností pokusy vodcu kyjevského režimu Zelenskeho presadzovať svoju formulu a zvolávať summity na podporu kyjevského režimu len spôsobujú zmätok.

 

Už čoskoro bude jedinou témou medzinárodných stretnutí o Ukrajine bezpodmienečná kapitulácia kyjevského režimu.“

 

Na záver týchto „provokatívnych“ vyhlásení zdôraznil:

 „Odporúčam vám všetkým, aby ste sa na to pripravili.“

 

Zdá sa, že toto rozhodné vyhlásenie je súčasťou prebiehajúcej reakcie Ruska na plánovanú medzinárodnú mierovú konferenciu o Ukrajine pod vedením Švajčiarska, ktorú švajčiarska vláda oficiálne ohlásila na 15. a 16. júna v  Bürgenstocku neďaleko Luzernu.

 

Na konferenciu je pozvaných 100 krajín, no jedna krajina pozvaná nie je, a to Rusko.

Toto bude pravdepodobne najúbohejšia „mierová konferencia“, aká sa kedy konala.