Rusko zabilo v Sýrii 30 mužov západných tajných služieb,

27.10.2016 11:39

medzi nimi z USA, Saudskej Arábie, Kataru, Veľkej Británie.  Útok ruskej armády sa uskutočnil ešte minulý týždeň a bol zacielený na základňu patriacu bojovníkom ISIS.

Čo tam však hľadali príslušníci západných tajných služieb, to nie je známe, o tom možno len špekulovať. Informáciu o ich zabití ruským útokom  priniesli viaceré iránske médiá. Ani americké, ani britské médiá sa o tom vôbec nezmienili.

Útok Rusov sa uskutočnil z ich vojenských lodí, ktoré sa pohybujú v sýrskych vodách pred pobrežím Sýrie, kde dlhodobo operujú a podporujú ruské letectvo v Sýrii, pri útokoch na postavenia Islamského štátu.

Rusi vystrelili tri rakety stredného doletu, typu Kalibr. Zasiahli nimi  v regióne Dar Ezza, v blízkosti  pohoria Sam´an, vojenské operačné centrum, kde sa nachádzali aj zmienení agenti tajných služieb Západu.

Oficiálne tam boli vyslaní preto, aby pripravovali a koordinovali útoky protivládnych bojovníkov (rebelov-teroristov) na Aleppo a Idlib.

Západné médiá neustále obviňujú Rusko, že bombarduje Aleppo a úmyselne pritom zabíja civilistov a ničí nemocnice. Aleppo je ale v rukách ISIS a protivládnych rebelov a Sýria podporovná Moskvou vedie vojnu len proti nim.

Keď teraz USA a iracká armáda a ďalší ich spojenci pripravujú útok na Mosul a samozrejm aj jeho bombardovanie, tak budú pritom nevyhnutne zabíjať aj civilistov, ktorých tam žije viac ako 2,5 milióna.

Som zvedavý, ako to bude Západ potom interpretovať. Určite tak, ako to v podobných prípadoch vždy aj robí - ako nevyhnutné kolaterálne škody a vysloví nad nimi svoje hlboké poľutovanie. Pre Rusko to ale neplatí - to v takej situácii  úmyselne a zločinecky vraždí civilistov a rozbíja nemocnice.

Nedivme sa - USA a ich médiá predsa majú na všetko dvojaký meter.