Seehofer konečne „múdro“ prehovoril vo veci afgánskych utečencov

19.08.2021 23:26

Ešte pred nedávnom nemecký minister vnútra Horst Seehofer posmešne hovoril o fantazírovaní, ak niekto tvrdil, že z Afganistanu hrozí EÚ nová utečenecká vlna.

To, čo ale vyhlásil vo štvrtok poobede na Bundespressekonferenz v Berlíne o Afganistane a čo EÚ odtiaľ musí očakávať, je niečo, čím len sám seba nesmierne zdiskreditoval, aj keď to u tohto pána nie je nič nové.

A to, čo povedal, bola taká hlúposť, že prítomní mainstream žurnalisti, ho za to mali vypískať a vysmiať. Na to im však chýbala odvaha.

Minister Seehofer totiž povedal, že momentálne musíme počítať s tým, že utečencov z Afganistanu bude niekoľko tisíc až niekoľko miliónov.

Minister je buď úplný hlupák, ak by si naozaj myslel, že ich môže byť len niekoľko tisíc, alebo si myslel, že ak tento nezmysel vysloví, tak aspoň čiastočne upokojí Nemcov, ktorí majú veľké obavy pred záplavou afgánskych utečencov.

Fakt ale je, že Seehofer sa touto výpoveďou totálne zosmiešnil, lebo sotva niekto uverí, že utečencov z Afganistanu sa do EÚ chystá len niekoľko tisíc.