Šéf Schalke 04 Tönnies, priateľ V. Putina, sa ospravedlnil za rasistickú výpoveď. Je B. Gates tiež rasista?

03.08.2019 22:52

Ale bol to naozaj rasizmus, čo povedal šéf bundesligistu Schalke 04 Clemens Tönnies ? A nebol k ospravedlneniu  istými kruhmi donútený, prípadne vydieraný? Čo sa udialo a ako prišlo k údajne rasistickej vete Clemensa Tönniesa, veľmi dobrého priateľa Vladimíra Putina?

 V piatok počas Dňa remesiel v Paderborne kritizoval Clemens Tönnies (ktorý je aj úspešným veľkopodnikateľom a jeho firma Tönnies-Gruppe zamestnáva 16 000 ľudí), zvýšenie daní súvisiace s bojom proti zmene klíma.

Povedal, že namiesto toho by sme mali vybudovať v Afrike ročne 20 elektrární a že potom Afričania prestanú vyrubovať stromy a keď sa zvečerí, tak aj prestanú produkovať deti. To je všetko, čo povedal. Čo je na tom rasistické, to neviem.

Je predsa všeobecne známe, že v Afrike sa rodí extrémne veľa detí a je dávno preukázané, že čím viac ľudí je na svete, tým negatívnejší dopad to má na klímu planéty. Napr. v Nigérii žije takmer 200 miliónov ľudí a každá Nigerijčanka porodí v priemere viac ako 5 detí.

Ak teda Clemens Tönnies povedal, že to, čo navrhuje, určíte spôsobí v Afrike zníženie pôrodnosti, povedal len to, čoho sa dožadujú aj rôzne organizácie vo svete – redukovať počet obyvateľov Afriky. A ak toto niekto označuje za rasizmus, tak je populistický demagóg a nepriateľ Zeme a nespočetných iných druhov organizmov, z ktorých mnohé rozpínajúca sa svetová populáciu už navždy nenávratne vykynožila.

Rast obyvateľstva Afriky doslova exploduje, a to nezastaviteľne. Aj OSN uvádza, že len za 30 rokov sa počet obyvateľov čierneho kontinentu zdvojnásobí. Jeden aktuálny prieskum, ktorý urobili pracovníci  z Gates-Stiftung naliehavo odporúča rigoróznu kontrolu pôrodnosti v Afrike.

Je preto aj Bill Gates rasista?

Nemecké médiá uviedli, že predovšetkým na twitteri reagovalo veľa ľudí a označili vyjadrenie Tönniesa za rasistické, čo ho podnietilo k tomu, aby sa na twitteri za svoj výrok ospravedlnil. Aj jeho ospravedlnenie bolo, samozrejme, zmedializované.

To celé nemá však vôbec žiadnu logiku. Každý kto  Clemensa Tönniesa pozná, ten vie dobre, že nie je žiadnym rasistom, a to čo povedal a za čo ho vraj odsúdilo na twitteri mnoho ľudí je len výmyslom médií. Pretože to v skutočnosti bol len veľmi malý počet.

Je to len umelo vytvorená aféra, za ktorou sa ukrýva niečo celkom iné. Na tomto mieste sa ale v tomto smere zdržím ďalších špekulácií.