Šéflekár východonemeckej kliniky a 50 jeho kolegov žiada okamžité ukončenie všetkých korona opatrení

27.11.2021 23:45

Volker Heinbuch je šéflekárom geriatrie na klinike v Hildburghausene. Heinbuch a jeho kolegovia – všetci z regiónu Hildburghausen-Coburg v južnom Durínsku - podpísali výzvu, kde žiadajú zrušenie všetkých vládnych korona opatrení, medzi nimi aj zrušenie očkovacích preukazov a ukončenie testovania.

Výzva bola uverejnená v lokálnych médiách mesta Hildburghausen a obšírna informovácia o nej bola aj v Südthüringer Zeitung. Signatári výzvy hovoria, že všetky ochranné opatrenia vzťahujúce sa na koronu musia byť prenechané len rozhodovaniu občana.

V regióne Hildburghausen-Coburgsi je mimoriadne veľa odporcov očkovania a signatári výzvy ich bezvýhradne podporujú.

Verejne vyhlásili a aj uverejnili o.i. nasledovné:

„Dôrazne vyhlasujeme,  že sme za dodržiavanie práva na telesnú nedotknuteľnosť a tiež prehlasujeme, že sme v každom prípade proti diskriminácii občanov, ktorí odmietajú očkovanie. Je absolútne nedôstojné nútiť ľudí, aby museli odpovedať, prípadne sa preukazovať, či sú očkovaní, testovaní alebo či prekonali infekciu.“

V nemeckej ústave je zakotvené, že každý občan má právo na telesnú a duševnú nedotknuteľnosť a štát to musí plne rešpektovať a každému občanovi aj zaručovať.

Zavedenie povinného očkovania by toto právo hrubo porušilo a už teraz je isté, že ak k tomu príde, tak Ústavný súd v Karlsruhe bude doslova zaplavený tisíckami a či desaťtisíckami žalôb od občanov, ktorí budú obviňovať štát z porušenia tohto základného práva a zároveň žiadať súd, aby nariadil štátu toto právo občanov naďalej plne rešpektovať.

V južnom Durínsku je v rámci Nemecka veľmi vysoký počet odporcov očkovania – okolo 50 percent a vôbec najvyšší počet ich je práve v okrese Hildburghausen, a to až 52,7 percent.