Senátorka: Veľká hanba USA. Pravda o beštiálnych mučiacich metódach CIA

09.08.2016 12:39

To je nielen hanba, ale je to brutálna zločinnosť! Preštudoval som si oficiálnu správu senátu USA o programe výsluchov a mučenia tak, ako to CIA praktizovala a určite ešte aj v inom „prevedení“ praktizuje. Bola spracovaná na základe 6 miliónov utajovaných dokumentov CIA.

Tie ale len slabo odrážajú nepredstaviteľné telesné i psychické utrpenie a strašné bolesti a úzkosti tisícok úbožiakov, ktorých proti medzinárodnému právu internovala CIA vo svojich tajných väzeniach v arabských krajinách i na Kube, ale aj v niektorých EÚ štátoch, o čom politici aj v Berlíne, Paríži či Bruseli dobre vedeli, ale nič proti Washingtonu vo svojej zbabelosti a devótnom pokrytectve nepodnikli.

Prstom sa vždy poukazovalo len na prezidenta Putina, ako na toho, čo vraj neustále, a tak ako nikto iný, šliape po demokracii a vôbec si nectí „ušľachtilú demokraciu“ Bieleho Domu a jeho „mierumilovných“ prezidentov.

Bol som zhrozený, keď som v správe čítal o množstve k smrti utýraných väzňov katmi CIA a o ich mučeniach, oveľa rafinovanejších a lepšie prepracových ako boli mučenia v stredoveku. Je to hanba západnej kultúry, ktorú tak vychvaľujeme ako  najúžasnejšiu vo svete.

Dianne Feinstein, predsedníčka Výboru pre tajné služby v senáte USA, napísala, že podmienky vo väzeniach CIA a metódy vypočúvania boli strašné, neľudské a zobrali mučeným aj poslednú štipku dôstojnosti. Zmienená správa dokumentuje najstrašnejšie a najukrutnejšie porušenia ľudských práv tajnej služby štátu, ktorý si sám udelil atribút najlepšej demokracie na svete.

V tejto súvislosti je úplne legitímna otázka: Aká je v tomto smere nemecká tajná služba? Používa aj ona metódy mučenia ako CIA? Prípadne spolupracovala nejakým spôsobom v tomto smere s CIA? Alebo využila isté informácie, ktoré CIA získala mučením?

Ďalej citujem priamo z oficiálnej správy senátu USA:

Vypočúvania mučením boli brutálnejšie a neporovnateľne strašnejšie a bolestivejšie, ako CIA o nich referovala politikom. 

Podmienky vo väzeniach CIA boli oveľa horšie, ako sa o nich informovali politici.

CIA zaviedla tzv. zostrené metódy vypočúvania (mučenia), ktoré pred politikmi dlho zatajovala.

Prvým zajatcom CIA, kedy boli nasadené zostrené metódy vypočúvania bol Abu Zubaydah. Nasledovali početní ďalší. Mučenie týchto úbožiakov, o ktorých menách a ani ich počte, sa nevedelo vôbec nič, pokiaľ boli v pazúroch katov CIA. Mučili ich opakovane a každý deň, celé dlhé týždne.

CIA poskytovala Justičnému ministerstvu nepravdivé informácie (moja pozn.: prečo si ich nikdy nepreverilo neohlásenými kontrolami?!).

CIA prekazila eficientné kontroly amerického Kongresu i Bieleho Domu (moja pozn.: ak je toto pravda, tak v USA vládne CIA!).

CIA prekazila dokonca aj dozor generálneho inšpektora CIA (moja pozn.: väčší nezmysel a idiotstvo je sotva možné – v USA je ale takmer všetko možné).

CIA bola nepripravená, keď začala 6 mesiacov po udelení oprávnenia k väzneniu podozrivých z teroru a vykonávania vypočúvania podľa nového programu (moja pozn.: program spôsobov mučenia).

Poznamenám ešte nasledovný fakt: 17.septembra 2011 podpísal prezident G.W.Bush hore zmienené oprávnenie. Ten prezident, na ktorého medzičasom bolo podaných viac ako 250 trestných oznámení na Medzinárodný súdny tribunál od rôznych organizácií a od mnohých renomovaných právnikov z celého sveta i z USA – za mnohonásobné zločiny  proti ľudskosti a ľudským právam.

Bývalý vysokopostavený nemecký sudca Wolfgang Neskovic, ktorý pracoval veľa rokov na Bundesgerichtshofe (Najvyšší nemecký súd) v Karlsruhe, viackrát ostro kritizoval v týchto súvislostiach nielen USA, ale aj Nemecko.

Odsúdil USA napr. aj takýmto vyjadrením: Vo svojej vojne proti „teroru“ Amerika porušila nielen medzinárodné právo, ale aj svoje vlastné právo. Ich vojna má archaický charakter a nepozná  žiadne obmedzenia. Medzinárodné právo nepozná žiadne právne podklady, ktoré by dovoľovali zabíjať domnelých teroristov kedykoľvek a kdekoľvek, a to ani len na vlastnom územi. Washington to robí a  naviac zabíja pritom aj nevinných civilistov a cynicky to označuje ako kolaterálne škody.

Viackrát kritizoval aj Merkel. K jej osobe o. i. povedal: Vládu práva vyžaduje kancelárka v kontexte s Ukrajinou a Putinom, ale tú istú vládu práva okamžite suspenduje, ak ide o USA.