Sergej Šojgu: „Ukrajina stratila už 440 000 vojakov.“ Neverte klamstvám z Kyjeva!

06.04.2024 19:29

Oznámil to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu. A dodal: „Ruská armáda ešte viac zníži bojový potenciál ukrajinského nepriateľa.“

 

Okrem toho ruské sily údajne od januára zničili viac ako 14 000 vojenských predmetov vrátane 1 200 tankov a obrnených bojových vozidiel. V tom istom čase Moskva „oslobodila“ okolo 403 kilometrov štvorcových nového ruského územia – ako vysvetlil Šojgu na telefonickej konferencii s armádou krajiny.

 

„Napriek tomu sa ukrajinské vedenie snaží naďalej presviedčať svojich západných priaznivcov, že dokáže odolať ruskej armáde. Preto sa Kyjev uchyľuje k terorizmu a ďalekonosným útokom na ruské územie, ktoré sa zameriavajú na civilistov.

Naše ozbrojené sily reagujú na takéto zločiny asymetricky,"

uviedol Šojgu.

 

Len v marci ruská armáda na Ukrajine vykonala 190 skupinových útokov a dva rozsiahle útoky s použitím presných zbraní a bezpilotných lietadiel na zariadenia vojenskej a energetickej infraštruktúry krajiny, dodal.

Od protiofenzívy prišlo o život 166 000 ukrajinských vojakov.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo februári tvrdil, že od začiatku vojny zahynulo len 31 000 jeho vojakov, neuviedol však, koľko bolo v boji zranených alebo nezvestných.

 

Ukrajinskí vojenskí velitelia sa medzitým opakovane sťažovali na výrazný nedostatok personálu. Preto sa Kyjev všetkými prostriedkami snaží zvýšiť svoje bojové jednotky. Napríklad aj tým, že už viackrát požiadali západné krajiny, aby poslali späť ukrajinských vojnových dezertérov.

 

Už len to jasne svedčí o tom, že číslo 31 000 je len z vybájenej ríše fantázií preidenta Zelenskeho, kde je všetko inakšie ako v nadovšetko smutnej a tragickej ukrajinskej realite!

 

Ukrajinský prezident Zelenskyj navyše nedávno podpísal dekrét, ktorým sa veková hranica mobilizácie znižuje na 25 rokov.

 

Moskva opakovane opísala ukrajinský konflikt ako zástupnú vojnu medzi Spojenými štátmi a Západom proti Rusku a obvinila USA, že používa Ukrajincov ako „potravu pre delá“ pre svoje vlastné záujmy.