Šialenstvo Berlína: Opäť dodávky zbraní do Saudskej Arábie?

18.09.2019 16:03

Nepochopiteľné a odsúdeniahodné! V CDU-CSU sa opäť objavili vplyvné hlasy, ktoré sa dožadujú toho, aby Nemecko opäť začalo dodávať zbrane saudskej klerikálnej diktatúre. Jedným z týchto hlasov je aj zahranično-politický hovorca frakcie CDU-CSU v Bundestagu Jürgen Hardt. Export zbraní do tejto krajiny bol zastavený pred rokom po zavraždení kritika saudskej vlády, žurnalistu Džamála Chášukdžího. Hovorilo sa, že natrvalo. Preto je mimoriadne perfídne, že sa v zákulisí pripravuje opäť.

Dokonca aj OSN – kde Saudovia majú veľa priaznivcov – priznala, že vychádza z toho, že kritik saudskej vlády Chášukdží bol zavraždený  na jej príkaz.

Napriek tomu je časť berlínskej vlády veľmi náchylná tomu, aby sa vzťahy s Rijádom opäť znormalizovali, čo inými slovami predovšetkým znamená to, aby sa moslimským diktátorom zo Saudskej Arábie zase dodávali najmodernejšie nemecké zbrane.

Pred niekoľkým dňami padlo v Berlíne rozhodnutie, že do Rijádu budú opäť poslaní príslušníci nemeckej Bundespolizei, aby vyškolovali tamojších príslušníkov saudskej ochrany hraníc. Zároveň sa Berlín nápadne rýchlo ponáhľal s vyhlásením, že táto kooperácia je naviazaná  na striktné dodržiavanie ľudských práv.

To je ale nehanebné pokrytectvo a zavádzanie verejnosti Berlínom. Veď len pred piatimi mesiacmi sa konala v krajine Saudov posledná masová poprava. Jasný prípad opätovného nedodržiavania ľudských práv. Verejne bolo popravených 37 ľudí, medzi nimi jeden 16 ročný chlapec – takmer všetci boli príslušníkmi šiitskej menšiny.

Saudská Arábia porušuje ľudské práva nepretržite a nemieni s tým prestať. 

Známy je aj prípad saudského blogera Raifa Badaviho, ktorý je za údajnú urážku islamu už sedem rokov vo väzení.

Krádež je v Saudskej Arábii trestaná odseknutím ruky, neverné ženy sú ukameňované, homosexuáli sú obesení.

Svoj wahabistický islam exportujú Saudovia do sveta za pomoci obrovských finančných prostriedkov a  neraz i terorizmom. Podporujú rôzné teroristické organizácie, ako napr. Al-Káida.

Ak Nemecko bude dodávať do Rijádu zbrane, tak potom samo nedodržiava ľudské práva.