Situácia na Lesbose exploduje – krvavé násilie medzi utečencami a domácimi Grékmi. Ευχαριστώ - Eucharisto Merkel

25.04.2018 20:56

Posmešne a trpko adresujú občania Lesbosu svoje ďakujem - eucharisto - kancelárke a robia ju zodpovednou za to, čo sa deje na ich ostrove.

V nedeľu poobede prišlo ku krvavej zrážke medzi azylantami, ktorí sú na ostrove Lesbos a domácimi obyvateľmi.

Grécka polícia oznámila, že niekoľko sto utečencov, prevažne z Afganistanu, obsadilo hlavné námestie ostrovného hlavného mesta Mytilini. Demonštrovali proti veľmi zlým podmienkam, ktoré vládnu v extrémne preplnených utečeneckých táboroch na Lesbose.

Námestie je obľúbeným miestom domácich, keďže sú tam početné kafeniony a reštaurácie.

Ich spôsob života je už dlhodobo narušený množstvom utečencov, a tak na obsadené námestie prišla veľká skupina domácich Grékov. Pokúšali sa najprv utečencov prehovoriť, aby námestie uvoľnili. Po krátkej verbálnej diskusii, keď azylanti reagovali odmietavo a podráždene, prišlo k násilnému konfliktu.

Ten neukončil ani príchod niekoľko desiatok policajtov. Tí napokon požiadali o posilu a až po jej príchode a po nasadení slzotvorného plynu sa policajtom podarilo obsadene námestie vyprázdniť od azylantov a dopraviť ich späť do utečeneckých táborov.

Dramatická  a veľmi zlá situácia na Lesbose je ale tiež len dôsledok nezodpovednej utečeneckej politiky nemeckej kancelárky.

Faktom je, že na Lesbose – i na všetkých gréckych ostrovoch, kde sú utečenci – sú podmienky pre azylantov naozaj alarmujúce.

Na Lesbose, kde majú tábory kapacitu maximálne pre 3000 ľudí, žije v súčanosti takmer 7 000 utečencov. Mnohí z nich  prežili naozaj veľké utrpenie, či už v krajinách odkiaľ prichádzajú, alebo na ceste do Európy. Na Lesbose doslova len vegetujú niektorí už aj dva roky a čakajú na rozhodnutie o azylovej žiadosti. Viacerí z nich sú traumatizovaní a ťažko depresívni z toho, čo prežili. Boli registrované aj viaceré pokusy o samovraždu.

 Veľký počet z nich bol zlákaný do Európy falošnými predstavami a správami o tom, že Mutti Merkel na nich čaká a sa o nich postará. Také správy šírili po islamských krajinách i po Afrike profesionálni experti, ktorí už dávno pripravovali vznik utečeneckej industrie, ktorá bude zlatou baňou pre tých, ktorí budú v nej pracovať. A čím viac bude utečencov v Európe, tým väačšie zisky pre týchto zločincov – profitérov z novodobej industrie, ktorej dodávame peniaze my všetci.

Na druhej strane je len pochopiteľné, že Gréci vôbec neboli pripravení na to, čo ich očakáva – Mutti Merkel ich na nič nepripravila a ani im nič nesignalizovala.

Okrem toho medzi Grekmi a moslimami panuje už stáročia nenávisť. Veď osmanské hordy Grécko dobyli v stredoveku a držali ho stáročia pod svojou knutou. A aj v súčasnosti narastá konfliktový potenciál medzi Gréckom a Tureckom.

Mama Merkel vidí len seba a svoj trón – chýba je európsky pohľad a nerozumie ani svetu Slovanov a ani svetu pravoslávnych Grékov.