Škandál: Keď si dcéra CSU expolitika zarobí na rúškach 34 miliónov eur, a to bez práce

10.05.2021 23:17

Bol to skvelý obchod, aký sa môže podariť len tomu, kto má tie najlepšie kontakty k špičkovým politikom. Andrea Tandler ich má, a tak môže fakticky bez práce „zarábať“ milióny.

Andrea Tandler, dcéra významného expolitika CSU Gerolda Tandlera sprostredkovala výhodný obchod s rúškami pre švajčiarsku firmu EMIX a za to dostala od nej províziu 7 percent, čo jej vynieslo viac ako 34 miliónov eur.  

Masky odkúpili od EMIX-u Spolkové ministerstvo zdravotníctva, Bavorské ministerstvo zdravotníctva a Ministerstvo zdravotníctva Severného Porýnia-Vestfálska. Odkúpili ich ale za extrémne prehnané ceny, a to bol dôvod, prečo Andrea Tandler mohla dostať od firmy EMIX viac ako 34 miliónov. Je takmer isté, že osoby, ktoré na ministerstvách dali k tomuto dealu svoj súhlas, museli dobre vedieť, že ceny boli prehnané.

Celý korupčný obchod pomohla zrealizovať dobrá priateľka Tandler EÚ poslankyňa Monika Hohlmeier CSU, ktorá má výborné kontakty k zmieneným ministerstvám. Keď tento „špinavý“ deal (samozrejme na úkor daňových poplatníkov) vyšiel najavo, tak Monika Hohlmeier vyhlásila, že ona len pomáhala, ale za to nedostala ani len cent.

To celé je nielen nemorálne, ale doslova kriminálne (aj keď je viac ako isté, že žiadne hlavy padať nebudú). Kým státisíce ľudí počas korona krízy bojujú o prežitie, tak mnohí politici na nej zarábajú nespočetné milióny.

Opozícia, predovšetkým AfD, kritizuje tento nemorálny deal veľmi ostro a žiada od šéfa CSU Markusa Södera a od kandidáta na kancelára Armina Lascheta, aby záležitosť konzekventne a urýchlene vyšetrili.