Skutočná tvár vojny v Ukrajine podľa filmového dokumentu. Porošenko sa správa ako najmocnejší muž v Európe

19.10.2018 22:45

Nemecký filmový dokumentarista Mark Bartalmai prežil viac ako rok v Donecku – v oblasti, kde ešte stále zúri občianska vojna, napriek všetkým dohodám o prímerí. Pre západné médiá je už dávno jasný pôvodca tohto zla – je ním Vladimír Putin.

Bartalmai chcel však sám a autenticky zistiť objektívne fakty o zabíjaní Ukrajincov Ukrajincami. Svoje skúsenosti a zážitky zachytil a spracoval v dokumentárnom filme.

Film dokumentuje hrôzostrašné scény bratovražednej vojny

V nej ukrajinskí vojaci brutálne topia  v krvi civilné obyvateľstvo Donbasu, svojich bratov a sestry a bezmocné starenky a starcov. Agresorom je jednoznačne Kyjev a jeho podporovatelia USA a EÚ. To jeho film dokazuje v celom rozsahu.

Jeho film ukazuje a odhaľuje skutočnú pravdu o vojne v Ukrajine a zachytáva jej skutočnú tvár. Táto tvár je celkom iná, ako ju ukazujú proamerické západné médiá.

Takzvaní separatisti, Kyjevom označovaní podľa vzoru USA ako teroristi a takých treba vraždiť a zabíjať, tiež podľa amerického vzoru, akýmykoľvek metódami, sú v skutočnosti len civilnými obyvateľmi Donbasu. Vytvorili domobranu, ktorá nechce akceptovať a uznať novú kyjevskú vládu, ktorá sa dostala k moci nedemokraticky a lenz a americké milióny. Tá preto poslala na neposlušníkov, v tomto prípade na vlastný ľud, armádu. Je to jediný dokumentárny film, ktorý bol o bojoch v Ukrajine urobený.

Porošenko požiadal o vydanie Bartalamaia

Bezprostredne po premiére dokumentárneho filmu Marka Bartalmaia, ktorá sa konala v Berlíne a ktorý odhaľuje polopravdy a klamstvá západných médií o udalostiach na východe Ukrajiny, sa stalo niečo, čo nikto nečakal a ani sám Bartalmai. Za svoj realistický dokument bol jeho tvorca obžalovaný zo špionáže a z terorizmu. Kyjev žiada jeho vydanie do Ukrajiny, aby mohol byť postavený pred súd.

Ukrajinský vládca v Kyjeve, Porošenko, sa správa ako diktátor, ktorý môže diktovať, určovať a žiadať čokoľvek. Aj na základe toho, čo si dovolil v prípade Marka Bartalmaia  sa možno len domnievať, ako asi postupuje voči prípadným kritikom svojej politiky tam, kde vládne – na západe Ukrajiny. Bartalamaia začali napádať aj nemecké mainstreamové médiá a urobili z neho Putinovho propagandistu a updozrievali ho z toho, že film urobil v spolupráci s východoukrajinskými rebelmi.

Vydá Merkel nemeckého filmára Porošenkovi?

Okrem iných nemeckých médií takto informovala aj televízia ZDF, ktorá ho dokonca označila za veľmi dobrého priateľa proruských ukrajinských rebelov. Mark je jeden z najobjektívnejších a najlepších vojnových reportérov a hravo vyvrátil všetky nezmyselné klamstvá nemeckých médií. Osobne veľmi pochybujem, že by sa Merkel teraz, keď jej hviezda už zapadá, odvážila Marka vydať do pazúrov Porošenkových, aj keby sama veľmi chcela.

Nemecko by potom zažilo obrovské demonštrácie, ktoré by mali mnoho organizátorov vo všetkých veľkých mestách. A svojím malým podielom by k nim prispela aj naša organizácia.