Španielsko: Drogoví díleri zachránili z mora policajtov, ktorí ich prenasledovali

06.10.2019 22:51

Scéna, ktorá  sa odohrala v piatok v Stredozemnom mori, niekoľko kilometrov pred pobrežím Španielska, by mohla byť aj v napínavom dobrodružnom kriminálnom filme. Podľa údajov polície z mesta Torremolinos prenasledoval v piatok ráno policajný čln pred andalúzskym pobrežím jeden motorový čln, ktorý sa policajtom zdal byť podozrivý a predpokladali, že patrí drogovým dílerom.

Keď sa policajti k nemu priblížili a vyzvali ho, aby zastal, tak zrýchlil a dal sa na útek. Začala sa divoká naháňačka, pri ktorej prišlo ku kolízii člnov. V dôsledku kolízie sa všetci traja policajti ocitli vo vode a hrozilo im, že sa utopia. Policajný vrtulník, ktorý tam priletel, krúžil nad miestom nešťastia, nemal však nijakú možnosť im pomôcť a tak prostredníctvom megafónu žiadal pašerákov drôg, aby troch policajtov vytiahli z vody na svoj čln, čo tí aj hneď vykonali.

V podstate im zachránili život, ale ani to ich nezachránilo pred zatknutím, keď o niečo neskôr prišiel na miesto udalosti iný policajný čln a v blízkosti člna pašerákov vylovili policajti tri tony hašisišu.

Dá sa však predpokladať, že previnilcov očakává veľmi mierny rozsudok vzhľadom na to, že zachránili policajtov pred utopením.