Stopka pre „vojnychtivých“ bruselských eurokratov: Petícia rakúskej FPÖ proti vysielaniu vojakov EÚ na Ukrajinu

25.03.2024 16:43

„V prúde údajnej solidarity s Ukrajinou rastie v Európe ako polyp nezodpovedný duch času, ktorý ničí mier. Toto musí okamžite skončiť!“

 

Takto zdôvodňuje hovorkyňa FPÖ pre európske záležitosti Petra Steger bezpodmienečnú nutnosť novej parlamentnej petície, ktorá má zabrániť vysielaniu vojakov z Rakúska a ďalších štátov EÚ do vojny na Ukrajine.

 

Impulzom  k nej boli vyjadrenia prezidenta Macrona, ktorý už nevylučoval zapojenie vojakov EÚ do vojny.

 

Petra Steger:

„Francúzsky prezident Emmanuel Macron už nevylučuje vyslanie západných vojakov na Ukrajinu – a nemecký kancelár Scholz priznáva, že britskí a francúzski vojaci dokonca tam už sú. Špirála eskalácie sa stále točí. FPÖ to považuje za masívne bezpečnostné riziko pre Rakúsko a jeho obyvateľstvo a vyzýva na ukončenie vojnových iniciatív.

 

Vyslanie vojakov z európskych krajín na Ukrajinu, okrem už prebiehajúcej dodávky zbraní a streliva, je morálne odsúdeniahodné a strategicky scestné. Je dôležité zdôrazniť, že akákoľvek eskalácia vojenskej angažovanosti, najmä prostredníctvom priameho nasadenia vojsk, zvyšuje riziko širšieho konfliktu a tým priamo ohrozuje bezpečnosť Európy, Rakúska a ich občanov.

Aktívne zasahovať do ozbrojeného konfliktu vyslaním vojakov je v príkrom rozpore s pôvodnými zásadami EÚ.“  

 

Petícia je pod linkom: www.parlament.gv.at/gegenstand/XXVII/PET/140

 

Keine Entsendung von Soldaten aus Österreich und anderen EU-Staaten in den Ukraine-Krieg! (140/PET)