Študentka z Lübecku spoznala pri nákupe v obchode muža, ktorý ju chcel znásilniť

30.08.2018 22:42

Muž, ktorého polícia hľadala, lebo sa dopustil niekoľkých sexuálnych deliktov v Lübecku a v jeho okolí, je už v moci justície. Osudným sa mu stalo, že bol v jednom obchodnom dome v Lübecku, kde v tom istom čase nakupovala aj 30 ročná nemecká študentka.

Tá bola na prechádzke 12. augusta pri rieke Trave pretekajúcej mestom. Tam ju napadol a pokúsil sa ju znásilniť neznámy muž. Podarilo sa jej však vyslobodiť a ujsť. Následne bola na polícii a tam pomohla zhotoviť fantómový obraz násilníka. Ten polícia hneď zverejnila. Z neho bolo možné takmer so stopercentnou istotou usúdiť, že išlo o mladého utečenca – pravdepodobne Afgánca alebo Pakistanca.

Študentka, ktorá v obchodnom dome okamžite spoznala muža, ktorý ju chcel znásilniť, hneď volala mobilom na políciu a za niekoľko minút prišla polícia a muža zatkla. Bol úplne podobný tvári z fantómového obrazu.

V Lübecku sa od polovice mája udiali ešte ďalšie tri sexuálne delikty, ktoré polícia priraďovala tomu istému pachateľovi, ktorý chcel znásilniť aj študentku.  A po DNK analýze 29 ročného pachateľa sa ukázalo, že polícia sa nemýlila. Bol obvinený zo štyroch sexuálnych trestných činov a v stredu vzatý do vyšetrovacej väzby.

Polícia neurobila nijaké údaje k jeho štátnej príslušnosti. To jasne signalizuje, že nejde o Nemca. V tom prípade by to bolo okamžite zdôraznené.